Πως θα βελτιώσετε την επικοινωνία με τα παιδιά σας
Η ψυχολόγος Αγγελική Καβαλλιεράτου μιλάει για τη δυσκολία επικοινωνίας μεταξύ γονέων και παιδιών.
Η ψυχολόγος Αγγελική Καβαλλιεράτου αναφέρει πως κανένας γονέας δεν έχει εκπαιδευτεί στο πως να είναι σωστός, αλλά και τι χρειάζεται για την ανάπτυξη του παιδιού του.
Για να νιώσει το παιδί ασφάλεια, είναι σημαντικό να μπορεί να εκφράσει αυτό που θέλει χωρίς να έχει στον νου του πώς θα νιώσει ή πώς θα αντιδράσει ο γονέας.
Για να καταφέρουμε να χτίσουμε μια ασφαλή σχέση με το παιδί μας, χρειάζεται να δημιουργήσουμε τις συνθήκες που θα επιτρέψουν την ανοιχτή επικοινωνία και αλληλοκατανόηση.
Η αποτελεσματική επικοινωνία είναι κάτι που θέλει δουλειά και εξάσκηση για να κατακτηθεί από τους γονείς αλλά και το παιδί.
Το ζητούμενο δεν είναι να είμαστε τέλειοι και να μην κάνουμε λάθη, αλλά να κρατήσουμε την επικοινωνία ανοιχτή με τα παιδιά ώστε η σχέση μας να γίνεται πιο θετική και ουσιαστική.
Δείτε το παρακάτω βίντεο
- Βενεζουέλα: Αναβλήθηκε η συζήτηση στο Κοινοβούλιο του νομοσχεδίου για τη γενική αμνηστία
- Δυτική Οχθη: Η Βρετανία καλεί το Ισραήλ να ανακαλέσει την απόφασή του για επέκταση του ελέγχου
- Γεραπετρίτης και Μπαμπινιώτης συζητούν για την ελληνική γλώσσα: Δημοκρατία, Διάλογος και Συναίνεση
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 10.02.2026]
- Ρόμα – Κάλιαρι 2-0: «Έπιασαν» τη Γιουβέντους στην 4η θέση οι Ρωμαίοι
- Κάγια Κάλας: Το κοινό που αποδοκίμασε τον Βανς στους Ολυμπιακούς Αγώνες, έδειξε ευρωπαϊκή υπερηφάνεια


