Τυνησία – Εξάρθρωσαν πυρήνα του Ισλαμικού Κράτους – Ετοίμαζε επιθέσεις
Πριν έξι χρόνια, τζιχαντιστές του ΙΚ είχαν δολοφονήσει 39 ξένους τουρίστες σε παραλία στη Σους, πυροδοτώντας μαζική έξοδο των τουριστών και καταφέρνοντας βαρύ χτύπημα στην τυνησιακή οικονομία.
Οι τυνησιακές δυνάμεις ασφαλείας εξάρθρωσαν πυρήνα του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) στην πόλη Ταταουίν, ο οποίος φέρεται να σχεδίαζε επίθεση εναντίον της αστυνομίας και του στρατού, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή το υπουργείο Εσωτερικών.
Η δολοφονία των τουριστών
Πριν έξι χρόνια, τζιχαντιστές του ΙΚ είχαν δολοφονήσει 39 ξένους τουρίστες σε παραλία στη Σους, πυροδοτώντας μαζική έξοδο των τουριστών και καταφέρνοντας βαρύ χτύπημα στην τυνησιακή οικονομία.
Εκτοτε, οι τυνησιακές υπηρεσίες ασφαλείας έχουν γίνει αποτελεσματικότερες στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση ενεργειών των τζιχαντιστών, αλλά η απειλή των λεγόμενων πυρήνων εν υπνώσει συνεχίζει να προκαλεί ανησυχία στην Τύνιδα, ιδίως επειδή επέστρεψαν ή επιστρέφουν τζιχαντιστές που πολέμησαν στη Συρία, στο Ιράκ και στη Λιβύη.
Σχεδίαζαν τρομοκρατικές ενέργειες
«Σχεδίαζαν να διαπράξουν τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας και μονάδων του στρατού στην περιφέρεια (της Ταταουίν) με εκρηκτικούς μηχανισμούς», σύμφωνα με δελτίο Τύπου του υπουργείου.
Δεν διευκρινίζεται ωστόσο πόσοι άνθρωποι φέρονται να ανήκαν στον πυρήνα, πώς εντοπίστηκε, ή εάν έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις στους υπόπτους.
Πηγή: ΑΠΕ
- Συγκλονισμένη η οικογένεια του βόλεϊ για τον θάνατο του Ασημάκη Διονυσόπουλου
- Η «ντρίπλα» του Ράτκλιφ για το μέλλον του Κάρικ στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
- «Σαρώνουν» οι τηλεφωνικές απάτες και τα ψεύτικα SMS – Τι θα πρέπει να κάνουν οι πολίτες
- Ελ Κααμπί: «Ο Ολυμπιακός είναι η οικογένειά μου»
- «Η Μέγκαν έχει κάνει πλύση εγκεφάλου στον Χάρι» – Οργή για το «παραληρηματικό» δημοσίευμα των The Times
- Έρχονται αυξήσεις στα καύσιμα και κινητοποιήσεις των πρατηριούχων – Διαμαρτυρία για το πλαφόν στο κέρδος





