Ιωάννινα – 28χρονη με κοροναϊό γέννησε με φυσιολογικό τοκετό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο
«Με τη διατήρηση της άριστης συνεργασίας των ιατρών και του προσωπικού των αρμόδιων τμημάτων επιτεύχθηκε η ενδεδειγμένη παρακολούθηση της εγκυμονούσας, αποφεύγοντας τη διεκπεραίωση του τοκετού με καισαρική τομή όπως συνηθίζεται για την ενεργό νόσο στη χώρα μας».
Μήνυμα ελπίδας εν μέσω πανδημίας. 28χρονη που νοσηλευόταν στη Μονάδα Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι. Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο στην περίπτωση αυτή είναι ότι ο τοκετός υπήρξε φυσιολογικός και αποφεύχθηκε η καισαρική τομή.
Το γεγονός δημοσιοποίησε με ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.
Όπως αναφέρει η 28χρονη εισήχθη στη Μονάδα λοιμωδών μετά από απόφαση της Επίκουρης Καθηγήτριας-Λοιμωξιολόγου Ειρήνης Χριστάκη και του Διευθυντή της Μαιευτικής και Γυναικολογίας Μηνά Πασχόπουλου.
«Με τη διατήρηση της άριστης συνεργασίας των ιατρών και του προσωπικού των αρμόδιων τμημάτων επιτεύχθηκε η ενδεδειγμένη παρακολούθηση της εγκυμονούσας, αποφεύγοντας τη διεκπεραίωση του τοκετού με καισαρική τομή όπως συνηθίζεται για την ενεργό νόσο στη χώρα μας».
Ο τοκετός διεκπεραιώθηκε φυσιολογικά από τον εφημερεύοντα Επιμελητή Β΄ Μούλια Ερρίκο και τους ειδικευόμενους Ιατρούς Δαλκαλίτση Αλέξανδρο, Φλίνδρη Στέφανο και Αδάμο Αντώνιο, διατηρώντας συνεχή ενημέρωση του Διευθυντή του τμήματος.
Έτσι ήρθε στη ζωή ένα υγιέστατο κοριτσάκι που παραμένει στη Μονάδα Νεογνών για παρακολούθηση, ενώ και η μητέρα νοσηλεύεται στη Μαιευτική Α σε άριστη κατάσταση.
- Ο Τραμπ δηλώνει ότι «μεγάλη δύναμη» του στρατού των ΗΠΑ κινείται προς το Ιράν
- Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Ανάγκη να διατηρηθούν οι ευρωατλαντικές σχέσεις σε «λειτουργικό» επίπεδο
- Η ΕΕ χαιρετίζει την απόφαση Τραμπ για τους δασμούς – Εκφράζει «σοβαρές αμφιβολίες» για το Συμβούλιο Ειρήνης
- Ουκρανία: Τουλάχιστον 1 νεκρός και 20 τραυματίες από ρωσικά πλήγματα στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας
- Ρωσία: Στρατηγικά βομβαρδιστικά εκτέλεσαν περιπολία πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα
- Οι ΗΠΑ πιέζουν Ρωσία και Ουκρανία για τριμερείς διαπραγματεύσεις και κατάπαυση του πυρός σε ενεργειακές υποδομές


