Ιταλία – Χαιρετούσαν φασιστικά σε κινητοποίηση αντιεμβολιαστών – Εισαγγελική έρευνα για 83 άτομα
Η χθεσινοβραδυνή κινητοποίηση των αντιεμβολιαστών στο Μιλάνο έληξε με τη σύλληψη ενός διαδηλωτή και τη διεξαγωγή εισαγγελικής έρευνας σε βάρος άλλων ογδόντα τριών, όπως έκαναν γνωστό, σήμερα, οι ιταλικές αρχές
Η χθεσινοβραδυνή κινητοποίηση των αντιεμβολιαστών στο Μιλάνο έληξε με τη σύλληψη ενός διαδηλωτή και τη διεξαγωγή εισαγγελικής έρευνας σε βάρος άλλων ογδόντα τριών, όπως έκαναν γνωστό, σήμερα, οι ιταλικές αρχές.
Οκτώ ακροδεξιοί του κινήματος Dodici Raggi (Δώδεκα Ακτίνες) προχώρησαν σε φασιστικό χαιρετισμό με σηκωμένο τον αντίχειρα και τώρα κατηγορούνται για φασιστική προπαγάνδα.
Παράλληλα, ο διευθυντής αστυνομίας του Μιλάνου υπέγραψε εννέα αποφάσεις υποχρεωτικής απομάκρυνσης άλλων τόσων ατόμων από την ιταλική συμπρωτεύουσα.
Στη χθεσινή κινητοποίηση συμμετείχε και το πρώην μέλος των Ερυθρών Ταξιαρχιών, Πάολο Μαουρίτσιο Φεράρι.
Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν επέτρεψαν στους διαδηλωτές (η κινητοποίηση δεν είχε λάβει άδεια από την νομαρχία) να προσεγγίσουν τα γραφεία του κεντροαριστερού συνδικάτου Cgil.
Ο σύνδεσμος των Ιταλών Ανταρτών που πολέμησαν τον φασισμό καταδίκασε απερίφραστα τη συγκεκριμένη διαμαρτυρία και όλες όσες «αποτελούν επίθεση κατά της δημοκρατίας, του χώρου της εργασίας» και υπογράμμισε ότι «η ιταλική αντίσταση στην φασιστική δικτατορία δεν έχει καμία σχέση με όσους διαμαρτύρονται κατά των εμβολίων και του πράσινου πάσου».
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Πυρά Δούκα κατά κυβέρνησης για το νέο σύστημα ανάδειξης δημάρχων
- Αγρότες «πολιορκούν» το γραφείο του Τσιάρα στην Καρδίτσα – Εκρηκτικό κλίμα με κλούβες να κλείνουν τον δρόμο
- Ο Πάτρικ Γκίμπσον έγινε η «φωνή» του Τζέιμς Μποντ, αλλά δεν θα φορέσει το κοστούμι του 007
- Ολυμπιακός: Από την Αθήνα στην Αστάνα – Το ταξίδι των Πειραιωτών στο Καζακστάν (vid)
- Δημιουργήθηκε Μουσείο Μαθητικής Ιστορίας στο Κορακοβούνι Βόρειας Κυνουρίας
- Ανδρουλάκης: Live η τοποθέτησή του στη Βουλή για το «κυκλοφοριακό χάος και την υποβάθμιση των ΜΜΜ στην Αττική»






