
Τσεχία – Αυστηροποιούνται οι υγειονομικοί έλεγχοι – Αυξήθηκαν τα κρούσματα
Το τσεχικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα 3.246 νέα κρούσματα, τον διπλάσιο αριθμό σε σύγκριση με την ίδια ημέρα την περασμένη εβδομάδα.
Η κυβέρνηση της Τσεχίας ανακοίνωσε σήμερα ότι αυστηροποιεί τους υγειονομικούς ελέγχους και περιορισμούς, μπροστά σε μια αύξηση των μολύνσεων και των θανάτων που σχετίζονται με την Covid-19.
Διπλάσιες μολύνσεις
Το τσεχικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα 3.246 νέα κρούσματα, τον διπλάσιο αριθμό σε σύγκριση με την ίδια ημέρα την περασμένη εβδομάδα.
Συνολικά, 51 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές του κορονοϊού κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, έναντι 44 για τον μήνα Σεπτέμβριο, πρόσθεσε το υπουργείο.
Η χρήση της μάσκας στους εσωτερικούς χώρους θα είναι υποχρεωτική από την 25η Οκτωβρίου, συμπεριλαμβανομένων των χώρων εργασίας, ανακοίνωσε σε δημοσιογράφους ο υπουργός Υγείας Άνταμ Βόιτεχ.
Στη διασκέδαση
«Από την 1η Νοεμβρίου, τα εστιατόρια, τα κλαμπ και τα νυχτερινά κέντρα θα πρέπει να επαληθεύουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, τα τεστ ή τα αποδεικτικά νόσησης των πελατών τους», συμπλήρωσε ο ίδιος.
Η κυβέρνηση θα περιορίσει, επίσης, τη διάρκεια της ισχύος των τεστ και θα επιβάλει στους ενήλικες να τα πληρώνουν από την 1η Νοεμβρίου, προκειμένου να ενθαρρύνει τους πολίτες να εμβολιαστούν.
Οι ανεμβολίαστοι
Τα δύο τρίτα των ενηλίκων στη χώρα των 10,7 εκατομμυρίων κατοίκων έχουν εμβολιαστεί πλήρως, κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο του 74% και υγειονομικοί και κυβερνητικοί αξιωματούχοι επισημαίνουν πως η συντριπτική πλειοψηφία των νέων κρουσμάτων αφορά ανεμβολίαστα άτομα.
- Σε εμπόλεμη εσωκομματική ζώνη το Μαξίμου – Το «γαλάζιο» αντάρτικο ξεκίνησε
- Ο Μάικ Τζέιμς το επιβεβαίωσε: Φεύγει από τη Μονακό το καλοκαίρι!
- Η ιστορία των 4 παιδιών της Κέιτ Μπλάνσετ και του Άντριου Άπτον
- Δολοφονία στον Άγιο Δημήτριο: Η έξοδος του δράστη και των τριών ακόμη συλληφθέντων από τη ΓΑΔΑ
- Λέσβος: Ανοίγουν τα τυροκομεία του νησιού – Από σήμερα οι παραλαβές γάλακτος
- «Τιτανικός Ωκεανός» – Στις Κάννες με την πρώτη της ταινία η Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη





