Γερμανικές εκλογές – Με επιστολική ψήφο ψήφισε η Άνγκελα Μέρκελ
Πολλοί Γερμανοί πήγαν στην κάλπη με το βλέμμα στην κλιματική κρίση και τις μεγάλες πλημμύρες του περασμένου Ιουλίου.
Την τιμητική της είχε η επιστολική ψήφος στις εκλογές της Γερμανίας. Υπολογίζεται ότι περίπου το 40% των πολιτών επέλεξε τον συγκεκριμένο τρόπο για να ασκήσει το εκλογικό του καθήκον.
Ανάμεσα σε αυτούς και η Άνγκελα Μέρκελ.
Η απερχόμενη καγκελάριος, η οποία παρέμεινε επί περίπου 16 χρόνια στην εξουσία, ψήφισε με επιστολική ψήφο.
«Η καγκελάριος χρησιμοποιεί αυτή τη φορά το μέσο της επιστολικής ψήφου», δήλωσε τις προηγούμενες ημέρες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφαν Ζάιμπερτ.
Με το βλέμμα στο κλίμα
Πολλοί Γερμανοί πήγαν στην κάλπη με το βλέμμα στην κλιματική κρίση και τις μεγάλες πλημμύρες του περασμένου Ιουλίου στη χώρα, όπου έχασαν τη ζωή τους σχεδόν 200 άνθρωποι και προκλήθηκαν ζημιές δισεκατομμυρίων.
Μέχρι τις παραμονές των εκλογών η νεολαία αλλά και μεγαλύτερες γενιές ζητούσαν από τα κόμματα να δεσμευτούν για αληθινά μέτρα.
Το πρώτο exit poll θέλει τα κόμματα των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) να ισοψηφούν με 25%.
Στην τρίτη θέση να βρίσκονται οι Πράσινοι με 15%.
Οι Φιλελεύθεροι (FDP) και οι ακροδεξιοί (AFD) να συγκεντρώνουν 11% και το αριστερό Die Linke να περνά στη Βουλή με 5%.
- Ιράν: Εκκληση «όλα τα μέρη» να τηρούν τους κανόνες του διεθνούς δικαίου απευθύνει ο Μαρκ Κάρνι
- ΟΗΕ: Η πρώην αντιπρόεδρος της Κόστα Ρίκα Ρεβέκα Γκρίνσπαν υποψήφια να διαδεχθεί τον Αντόνιο Γκουτέρες
- Φλόριντα: Εκτελέστηκε θανατοποινίτης για τη δολοφονία αστυνομικού το 1991
- Ιράν: Εχει «δίλημμα» ο Μερτς για το εάν παραβιάζεται το διεθνές δίκαιο από τον πόλεμο των ΗΠΑ και του Ισραήλ
- Μέση Ανατολή: Κάπου 9.000 πολίτες των ΗΠΑ έφυγαν από την περιοχή εξαιτίας του πολέμου
- Ιράν: Ανησυχεί για την επόμενη μέρα ο Μερτς – Δεν υπάρχει διατυπωμένη στρατηγική

