
Η Ελλάδα δεσμεύει όλο το Αιγαίο από Έβρο μέχρι Καστελόριζο για την άσκηση Παρμενίων
Η Ελλάδα έχει δεσμεύσει για την άσκηση που γίνεται κάθε χρόνο τις περιοχές από τον Έβρο μέχρι το Καστελλόριζο, με το ενδιαφέρον να βρίσκεται στη νήσο Σύρνα -ένα ακατοίκητο νησί στα Δωδεκάνησα- για την οποία αναφέρεται στη ΝΟΤΑΜ πως όλα τα αεροσκάφη που δεν συμμετέχουν στην άσκηση θα πρέπει να τηρούν απόσταση 12 ναυτικών μιλίων
Απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα και την χτεσινή τουρκική αντι-Navtex που αφορά κομμάτι της θαλάσσιας περιοχής όπου θα κινηθεί το γαλλικό ερευνητικό σκάφος Nautical Geo για χαρτογράφηση της περιοχής στην οποία προβλέπεται να περάσει ο EastMed, η Αθήνα απαντά από αύριο με την έναρξη της άσκησης «Παρμενίων» «κλειδώνοντας» ουσιαστικά όλο το Αιγαίο.
Προσομοίωση;
Η Ελλάδα έχει δεσμεύσει για την άσκηση που γίνεται κάθε χρόνο τις περιοχές από τον Έβρο μέχρι το Καστελλόριζο, με το ενδιαφέρον να βρίσκεται στη νήσο Σύρνα -ένα ακατοίκητο νησί στα Δωδεκάνησα- για την οποία αναφέρεται στη ΝΟΤΑΜ πως όλα τα αεροσκάφη που δεν συμμετέχουν στην άσκηση θα πρέπει να τηρούν απόσταση 12 ναυτικών μιλίων.
Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία αμφισβητεί με casus beili το δικαίωμα της Ελλάδας για επέκταση των χωρικών της υδάτων στα 12 μίλια στο Αιγαίο. Στρατιωτικές πηγές μιλώντας στο MEGA απέφυγαν να σχολιάσουν αν κάτι τέτοιο είναι μια «προσομοίωση» εναέριου χώρου στα 12 ναυτικά μίλια.
Μένει να φανεί αν αυτή η οδηγία θα τηρηθεί από τις στρατιωτικές δυνάμεις της γειτονικής χώρας.
Στο μεταξύ επίδειξη ισχύος έκαναν σε άσκηση στο Μεγάλο Πεύκο ειδικές δυνάμεις της Ελλάδας, της Αιγύπτου, της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
- Επιστημονική παρέμβαση στο Δήμο Παγγαίου για την πρόληψη φυσικών κινδύνων
- Θάνατος Μαραντόνα: Ξεκινά ξανά η δίκη, ένα χρόνο μετά
- Τουρκία: Βίντεο από τη στιγμή που ένοπλος εισβάλλει σε λύκειο και ανοίγει πυρ
- «Αγροδιατροφική καταστροφή» – Οι αυξήσεις στα τρόφιμα λόγω Ορμούζ θα διαρκέσουν χρόνια, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
- Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκε ο 42χρονος για τη δολοφονία του 64χρονου στην Ευκαρπία – Αρνείται τις κατηγορίες
- Η κόρη του Ρίτσαρντ Μπάρτον, το διαζύγιο των γονιών της και η σχέση της με την Ελίζαμπεθ Τέιλορ

