Στα… συνηθισμένα για την εποχή πλαίσια επέστρεψαν σήμερα τα κρούσματα του κοροναϊού, μετά τη χθεσινή έκρηξη. Συγκεκριμένα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.329 νέες επιβεβαιωμένες μολύνσεις από τον φονικό ιό.

Όπως κάθε μέρα, έτσι και σήμερα η Αττική κατακτά την αρνητική πρωτιά των κρουσμάτων, ωστόσο με πολύ μικρό αριθμό κρουσμάτων. Την ίδια στιγμή, «πονοκέφαλο» στους ειδικούς προκαλούν αρκετές ακόμα περιοχές της Ελλάδας.

Για ακόμα μια μέρα η Αττική δίνει πολύ λιγότερα από το ένα τρίτο των κρουσμάτων του κοροναϊού, με το Λεκανοπέδιο να συγκεντρώνει σήμερα μόλις 451 μολύνσεις, ωστόσο έντονη ανησυχία προκαλεί η Θεσσαλονίκη, στην οποία σε αντίθεση με την Αττική τα κρούσματα παραμένουν ιδιαίτερα ψηλά, αφού σήμερα «δίνει» 356.

Αρκετά κρούσματα για ακόμα μια μέρα «δίνει» η Κρήτη, με τις μολύνσεις ωστόσο να πέφτουν μέρα με τη μέρα. Συγκεκριμένα, το Ηράκλειο «δίνει» 58 κρούσματα, το Ρέθυμνο 23 και τα Χανιά 12.

Ακόμα, 103 κρούσματα καταγράφει η Λάρισα, 73 η Ημαθία και η Πιερία, 72 η Αχαΐα, 67 η Πέλλα, 59 η Δράμα και από 51 Ξάνθη και Κοζάνη.

Τέλος, 79 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Δείτε αναλυτικά: