Ηφαίστειο – Ανησυχία στη νήσο Λα Πάλμα – Τι εκτιμούν οι επιστήμονες
Επιστήμονες έχουν καταγράψει σειρά σεισμικών δονήσεων μεγέθους 3,8 βαθμών στο εθνικό πάρκο Cumbre Vieja στο νότιο τμήμα της νήσου, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Γεωγραφίας της Ισπανίας.
Περίπου 40 άνθρωποι με προβλήματα κινητικότητας και κάποια ζώα από αγροκτήματα, στη νήσο Λα Πάλμα της Ισπανίας, απομακρύνθηκαν προς ασφαλέστερες περιοχές σήμερα, αφότου οι επιστήμονες προειδοποίησαν για τον αυξημένο κίνδυνο μιας ηφαιστειακής έκρηξης.
Επιστήμονες έχουν καταγράψει σειρά σεισμικών δονήσεων μεγέθους 3,8 βαθμών στο εθνικό πάρκο Cumbre Vieja στο νότιο τμήμα της νήσου, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Γεωγραφίας της Ισπανίας.
Οι ευάλωτοι άνθρωποι και τα ζώα απομακρύνθηκαν από τις περιοχές Λας Μάντσας, Φουενκαλιέντε, Λα Μπομπίγια, Ελ Ρέμο και Πουέρτο Νάος, σύμφωνα με την κυβέρνηση των Καναρίων Νήσων, όμως το νησί παραμένει σε κίτρινο συναγερμό, τον δεύτερο χαμηλότερο στο σύστημα προειδοποίησης των τεσσάρων βαθμίδων.
Στρατιώτες κινητοποιήθηκαν για να βοηθήσουν στην επιχείρηση εκκένωσης, έγινε γνωστό από το υπουργείο Άμυνας.
Οι αρχές δεν έδωσαν εντολή για τη γενική απομάκρυνση έως και 35.000 ανθρώπων, που ζουν κοντά στο ηφαίστειο.
«Οι σεισμοί είναι ολοένα και ισχυρότεροι και το μάγμα πιέζει σταθερά προς την επιφάνεια. Υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα για μια έκρηξη, που σημαίνει ότι οι αρχές αποφάσισαν να απομακρύνουν ορισμένους ανθρώπους», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Ινστιτούτου Ηφαιστειολογίας των Καναρίων Νήσων.
Αφότου οι επιστήμονες κατέγραψαν μια σειρά 4.000 σεισμικών δονήσεων, οι αρχές κήρυξαν την περιοχή σε κίτρινο συναγερμό για το ενδεχόμενο έκρηξης στις 14 Σεπτεμβρίου.
- ΠΑΣΟΚ: Το παρασκήνιο της διάσπασης της ΠΑΣΚΕ με φόντο την υπόθεση Παναγόπουλου
- Καιρός: Δύο κύματα κακοκαιρίας την Τσικνοπέμπτη – Πότε θα ενταθούν τα καιρικά φαινόμενα
- Ηράκλειο: Άγρια δολοφονία 40χρονου για τα μάτια μιας γυναίκας – Τον μαχαίρωσαν και τον άφησαν αβοήθητο
- Sing for Greece 2026: Αυτοί είναι οι 7 που πέρασαν στον τελικό – Όλα όσα έγιναν στον Α’ Ημιτελικό
- Η πόρτα στα κλαμπ του Λονδίνου, ο στρίπερ Χάρι Πότερ και αλκοόλ απ’τα «μάτια» – Η άλλη ζωή της Μάργκο Ρόμπι
- Άνοιξαν οι ουρανοί στην Αττική – Πού σημειώνονται έντονες βροχοπτώσεις


