Γερμανία – Το SPD διατηρεί το δημοσκοπικό του προβάδισμα
Σε ό,τι αφορά την προτίμηση στο πρόσωπο του Καγκελάριου, ο υποψήφιος του SPD Όλαφ Σολτς παραμένει πρώτος με 48%, πολύ μακριά από τον αντίπαλό του 'Αρμιν Λάσετ της Χριστιανικής Ένωσης, ο οποίος πάντως κερδίζει μία μονάδα από την προηγούμενη μέτρηση και ανεβαίνει στο 22%
Εννέα ημέρες πριν από τις εκλογές, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) εξακολουθεί να προηγείται στις δημοσκοπήσεις, με την Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) να ακολουθεί σε μικρή απόσταση.
Σύμφωνα με σημερινή δημοσκόπηση του Ομίλου Ερευνών Wahlen για λογαριασμό του δεύτερου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF, το SPD παραμένει στο 25%, όπως και τα CDU/CSU στο 22%.
Οι Πράσινοι χάνουν μία μονάδα και περιορίζονται στο 16%, ενώ σταθερά στο 11% παραμένουν η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) και οι Φιλελεύθεροι (FDP) και στο 6% η Αριστερά.
Σε ό,τι αφορά την προτίμηση στο πρόσωπο του Καγκελάριου, ο υποψήφιος του SPD Όλαφ Σολτς παραμένει πρώτος με 48%, πολύ μακριά από τον αντίπαλό του ‘Αρμιν Λάσετ της Χριστιανικής Ένωσης, ο οποίος πάντως κερδίζει μία μονάδα από την προηγούμενη μέτρηση και ανεβαίνει στο 22%. Μία μονάδα χάνει η υποψήφια των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ και περιορίζεται στο 15% της προτίμησης των πολιτών.
Πηγή: ΑΠΕ
- Υεμένη: Εκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σκοτώνει 5 μέλη των δυνάμεων που υποστηρίζονται από τη Σαουδική Αραβία
- ΗΠΑ: Δικαστής απαγορεύει στην κυβέρνηση Τραμπ να εξετάσει κατασχεμένες συσκευές δημοσιογράφου
- Βενεζουέλα: Διεξάγω διάλογο «χωρίς φόβο» με τις ΗΠΑ, λέει η Ροδρίγκες
- Γροιλανδία: Δεν συζητήθηκε θέμα κυριαρχίας της με τον Τραμπ, δηλώνει ο Ρούτε
- ΗΠΑ: Πράσινο από το Κογκρέσο στο νομοσχέδιο για τον ρόλο της Αν. Μεσογείου στον διάδρομο IMEC
- Γροιλανδία: «Ψεύδεται» – Με δυσπιστία αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι τη δήλωση Τραμπ για «πλαίσιο συμφωνίας»