Μεσαίωνας στο Αφγανιστάν – Οι Ταλιμπάν απαγόρευσαν σε γυναίκες υπαλλήλους να μπουν σε υπουργείο
Οι γυναίκες σκοπεύουν να διαδηλώσουν γι΄αυτό κοντά στο υπουργείο
Εκπρόσωποι των Ταλιμπάν απαγόρευσαν σήμερα σε εργαζόμενες την είσοδο στο υπουργείο Γυναικείων Υποθέσεων στην Καμπούλ επιτρέποντας μόνο σε άνδρες υπαλλήλους να εισέλθουν στο κτίριο, όπως δήλωσε ένας υπάλληλος του υπουργείου στο Sputnik.
«Η είσοδος στο κτίριο απαγορεύτηκε σε τέσσερις γυναίκες», είπε ο υπάλληλος.
Οι γυναίκες σκοπεύουν να διαδηλώσουν γι΄αυτό κοντά στο υπουργείο.
Οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν στις 15 Αυγούστου.
Στις 31 Αυγούστου οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις αποχώρησαν από το αεροδρόμιο της αφγανικής πρωτεύουσας τερματίζοντας έτσι την σχεδόν 20ετή παρουσία τους στη χώρα.
Στις 6 Σεπτεμβρίου οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν ότι έλαβαν τον έλεγχο της Πανσίρ, της τελευταίας από τις 34 επαρχίες της χώρας που δεν ήλεγχαν.
Την επόμενη ημέρα οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν την σύνθεση της μεταβατικής κυβέρνησης της χώρας υπό τον Μοχάμεντ Χάσαν Ακούντ, ο οποίος είχε υπηρετήσει ως υπουργός Εξωτερικών στην πρώτη κυβέρνηση των Ταλιμπάν και στον οποίον έχουν επιβληθεί κυρώσεις του ΟΗΕ από το 2001.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ισπανία: Συγκλονίζει η 6χρονη που επέζησε από τη σιδηροδρομική τραγωδία – Νεκροί οι γονείς της, ο αδελφός της και ο ξάδελφός της
- Κ. Τσουκαλάς: «Σκοταδιστική» η άποψη της Καρυστιανού για τις αμβλώσεις, λέει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ
- Η Θύρα 13 «ξέσπασε» με Αλαφούζο και παίκτες: «Είσαι η ντροπή της ιστορίας – Βαριά η φανέλα του Παναθηναϊκού»
- Γροιλανδία: Η Δανία στέλνει επιπλέον στρατό στο νησί – «Αν εισβάλει ο Τραμπ θα γίνει πόλεμος»
- IHSANE Μια παράσταση των Ballet du Grand Théâtre de Genève & Eastman στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
- Η Σκιάθος εγκαινιάζει το μεγαλύτερο αθλητικό έργο που έχει γίνει ποτέ στο νησί


