Νορβηγία – Ανοιξε ο δρόμος της εξουσίας για την αριστερά
Ο αρχηγός των Εργατικών Γιόνας Γκαρ Στέρε αναμένεται να είναι ο νέος πρωθυπουργός της Νορβηγίας.
Η απερχόμενη πρωθυπουργός της Νορβηγίας, η συντηρητική Ερνα Σόλμπεργκ, παραδέχτηκε τα μεσάνυχτα Δευτέρας προς Τρίτη την ήττα της στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές, ανοίγοντας τον δρόμο για την άνοδο της αριστεράς στην εξουσία με επικεφαλής τον αρχηγό των Εργατικών, Γιόνας Γκαρ Στέρε.
«Τελείωσε αυτήν τη φορά»
«Το έργο του συντηρητικού κόμματος στην κυβέρνηση τελείωσε αυτήν τη φορά», δήλωσε η Σόλμπεργκ που κυβερνά από το 2013, χρόνος ρεκόρ για τη δεξιά στην ιστορία της σκανδιναβικής χώρας.
«Θα ήθελα να συγχαρώ τον Γιόνας Γκαρ Στέρε, ο οποίος, αυτήν τη στιγμή, φαίνεται να έχει σαφή πλειοψηφία για να σχηματίσει κυβέρνηση» πρόσθεσε.
«Τα καταφέραμε»
Ο Γιόνας Γκαρ Στέρε, σε ομιλία του προς μέλη του κόμματός του, είπε ότι το κεντροαριστερό μπλοκ της αντιπολίτευσης κέρδισε την πλειοψηφία των εδρών του Κοινοβουλίου, δηλώνοντας ότι θα επιδιώξει να σχηματίσει κυβέρνηση.
«Τώρα μπορούμε επιτέλους να πούμε: τα καταφέραμε», τόνισε ο Στέρε, ο οποίος αναμένεται να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της Νορβηγίας.
Πηγή: ΑΠΕ
- Την… ανηφόρα τραβούν τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου προς ιδιώτες
- Τέρενς Κουίκ: Επιστρέφει στη μικρή οθόνη – Σε ποια εκπομπή θα τον δουν οι τηλεθεατές
- Κρήτη: Εξαφάνιση 33χρονου γιατρού – Η μαρτυρία που αναπτερώνει τις ελπίδες
- Γιάννης Ξυλούρης: Σήμερα το τελευταίο αντίο στον κορυφαίο λαουτιέρη
- Ηράκλειο: Αίσιο τέλος για τον 70χρονο Κώστα Καρτσωνάκη – Εντοπίστηκε και είναι καλά στην υγεία του
- Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο αθλητής με τις υψηλότερες απολαβές στον κόσμο



