Η Νορβηγία παραμένει υπό το καθεστώς περιοριστικών μέτρων εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού.

Η Νορβηγία ανέβαλε σήμερα Τετάρτη 27 Ιουλίου για δεύτερη φορά το προγραμματισμένο τελικό στάδιο για άνοιγμα εκ νέου της οικονομίας της μετά το lockdown λόγω της πανδημίας εξαιτίας της συνεχιζόμενης εξάπλωσης της παραλλαγής Δέλτα του κοροναϊού, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας.

«Στα μέσα Αυγούστου θα γίνει μια επανεξέταση του νόμου», είπε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Υγείας, Μπεντ Χόιε. Στα μέτρα που θα παραμείνουν σε ισχύ για την ανάσχεση της COVID-19 περιλαμβάνονται περιορισμοί σε μπαρ και εστιατόρια που επιτρέπεται να σερβίρουν μόνο καθήμενους και περιορισμοί στον αριθμό συναθροίσεων στα σπίτια που παραμένει στα 20 άτομα.

Το σχέδιο των τεσσάρων σταδίων

Τον Απρίλιο η κυβέρνηση εισήγαγε ένα σχέδιο τεσσάρων σταδίων για τη σταδιακή άρση των περισσότερων περιορισμών λόγω της πανδημίας και μέχρι τα μέσα Ιουνίου είχε ολοκληρώσει τα τρία πρώτα στάδια. Στις 5 Ιουλίου η πρωθυπουργός Έρνα Σόλμπεργκ δήλωσε ότι το τέταρτο στάδιο πιθανόν να φθάσει στα τέλη Ιουλίου ή στις αρχές Αυγούστου το νωρίτερο λόγω της ανησυχίας για την παραλλαγή Δέλτα.

Περίπου το 80% των ενηλίκων στη Νορβηγία έχει εμβολιαστεί με την πρώτη δόση κατά της COVID-19 και το 41% των ενηλίκων είναι πλήρως εμβολιασμένο, σύμφωνα με το Νορβηγικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας.

Χάρη σε ένα πρώιμο lockdown τον Μάρτιο 2020 και στους αυστηρούς περιορισμούς που ακολούθησαν η χώρα αυτή των 5,4 εκατομμυρίων κατοίκων έχει ένα από τα χαμηλότερα πανευρωπαϊκά ποσοστά θνητότητας από την COVID-19 με περίπου 800 Νορβηγούς να έχουν χάσει τη ζωή τους από τη νόσο.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr