Η Ιαπωνία αρνείται να διοργανώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων τον Δεκέμβριο
Η ιαπωνική ομοσπονδία βρίσκεται σε συζητήσεις με τη FIFA για πιθανή μετάθεση της διοργάνωσης για τις αρχές του 2022.
Η πανδημία του κοροναϊού και ο φόβος για έξαρση κρουσμάτων, υποχρέωσε την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ιαπωνίας να αρνηθεί τη διεξαγωγή στη χώρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου συλλόγων, που ήταν προγραμματισμένο για το Δεκέμβριο.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων «Kyodo», που επικαλείται ανώνυμες πηγές, «… ο κίνδυνος μίας αύξησης του αριθμού μολύνσεων και η δυσκολία να υπάρξει κέρδος, εξαιτίας του πολύ πιθανού περιορισμού στον αριθμό των θεατών, οδήγησαν σε αυτή την απόφαση».
Η ιαπωνική ομοσπονδία βρίσκεται σε συζητήσεις με τη FIFA για πιθανή μετάθεση της διοργάνωσης για τις αρχές του 2022. Κάτι ανάλογο άλλωστε είχε συμβεί και με την περσινή διοργάνωση στο Κατάρ, η οποία διεξήχθη τελικά τον Φεβρουάριο του 2021, με την Μπάγερν να κατακτά το τρόπαιο.
Εκπρόσωπος της FIFA, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αρκέστηκε να σχολιάσει ότι «λεπτομέρειες για την επόμενη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων θα διευκρινιστούν όταν έρθει η ώρα».
- Διαδικτυακό μπλακ άουτ στο Ιράν όπου κλιμακώνεται η καταστολή – Έτοιμος να επέμβει ο Τραμπ, ανταλλάσσει απειλές με την Τεχεράνη
- Νέο κέρδος για τη Λέτσε: το σχέδιο εξυγίανσης απέδωσε
- Χρυσές Σφαίρες: «One Battle After Another», «Hamnet» και «Adolescence» οι μεγάλοι νικητές της βραδιάς
- Ισραήλ: Υπέγραψε συμφωνία ασφαλείας με τη Γερμανία – Στο στόχαστρο Ιράν, Χαμάς, Χεζμπολάχ, Χούθι
- Ρεάλ Μαδρίτης: Στόχος τα 300 εκατ. ευρώ από τη φανέλα
- Κρήτη: Απολογείται σήμερα ο 54χρονος πατέρας που κατηγορείται ότι βίαζε τις κόρες του




