Ισπανία – Φέρι μπόουτ προσάραξε στην Ίμπιζα – Tραυματίστηκε σοβαρά ένας 10χρονος
Το φέρι μπόουτ San Gwann της γερμανικής ναυτιλιακής εταιρείας FRS, πραγματοποιεί δρομολόγια μεταξύ της Ίμπιζα και της Φορμεντέρα, της μικρότερης από τις ισπανικές Βαλεαρίδες Νήσους
Ένα πορθμείο προσάραξε στα ανοιχτά του ισπανικού νησιού, της Ίμπιζα, χθες το βράδυ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 25 άνθρωποι, οι δύο από αυτούς σοβαρά, ανάμεσά τους και ένας δεκάχρονος, όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Το φέρι μπόουτ San Gwann της γερμανικής ναυτιλιακής εταιρείας FRS, πραγματοποιεί δρομολόγια μεταξύ της Ίμπιζα και της Φορμεντέρα, της μικρότερης από τις ισπανικές Βαλεαρίδες Νήσους.
Αναχωρούσε από το λιμάνι της Ίμπιζα στις 9.30 μμ χθες το βράδυ όταν προσάραξε στη νησίδα Ες Μάλβινς, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η FRS.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, μετέφερε 35 επιβάτες και 12μελές πλήρωμα όταν σημειώθηκε το ατύχημα.
Η ισπανική ακτοφυλακή πραγματοποίησε επιχείρηση διάσωσης και αεροδιακομιδή για εννέα ανθρώπους που έπρεπε να διακομιστούν στο νοσοκομείο, σύμφωνα με ανακοίνωσή της. Οι υπόλοιποι απομακρύνθηκαν με σκάφος του λιμενικού.
Οι δύο σοβαρά τραυματισμένοι, ένας ενήλικας και το δεκάχρονο αγόρι, μεταφέρθηκαν αεροπορικώς στο νοσοκομείο San Espases της Μαγιόρκα, όπως δήλωσαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης οι υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών.
Το φέρι San Gwann καλύπτει σε 30 λεπτά την απόσταση ανάμεσα στην Ίμπιζα και την Φορμεντέρα και έχει δυνατότητα μεταφοράς 427 επιβατών.
⛴ Más de 20 heridos, entre ellos un niño en estado grave, al encallar un ferry en un islote entre Ibiza y Formentera #Ibiza #Emergenciashttps://t.co/eMuo41zS3E pic.twitter.com/ioesEbm0W9
— Info 288 (@info288) August 29, 2021
- Ιράν: Ο Τραμπ χαιρετίζει τις «πολύ καλές» συνομιλίες που θα συνεχιστούν «την επόμενη εβδομάδα»
- Επσταϊν – Γαλλία: Η εισαγγελία ξεκινά έρευνα σε βάρος του πρώην υπουργού πολιτισμού Τζακ Λανγκ
- Στου Ζωγράφου κάποιον βρήκε & έδωσε χρήματα και κινητό στη Λόρα είπε ο δικηγόρος της οικογένειας της
- Θεσσαλονίκη: Βόμβες μολότοφ και επεισόδια στο κέντρο μεταξύ κουκουλοφόρων και ΜΑΤ
- Η Ταϊβάν ζητά παράταση από τις ΗΠΑ για την παράδοση όπλων που δεν έχει αποπληρώσει
- Ιράν: Ο Τραμπ υπογράφει διάταγμα με απειλή δασμών σε χώρες που συναλλάσσονται με την Ισλαμική Δημοκρατία
