Επιδρομή των ΗΠΑ κατά του ISIS – «Σκοτώσαμε τον σχεδιαστή επιθέσεων»
Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ δήλωσε ότι η αεροπορική επιδρομή έγινε στην επαρχία Νανγκαχάρ, ανατολικά της Καμπούλ.
Οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν χθες αεροπορική επιδρομή με drone εναντίον σχεδιαστή επιθέσεων του Ισλαμικού Κράτους στο ανατολικό Αφγανιστάν, ανακοίνωσε ο στρατός, μία ημέρα μετά την επίθεση αυτοκτονίας έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, όπου σκοτώθηκαν 13 αμερικανοί στρατιώτες και δεκάδες αφγανοί άμαχοι.
«Σκοτώσαμε τον στόχο»
Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δεσμεύτηκε την Πέμπτη ότι η Ουάσιγκτον θα καταδιώξει τους υπεύθυνους της τρομοκρατικής επίθεσης και είπε ότι έδωσε εντολή στο Πεντάγωνο να καταρτίσει σχέδια για να πλήξει τους δράστες.
Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ δήλωσε ότι η αεροπορική επιδρομή έγινε στην επαρχία Νανγκαχάρ, ανατολικά της Καμπούλ. Δεν διευκρίνισε αν ο στόχος συνδεόταν με την επίθεση στο αεροδρόμιο.
«Οι αρχικές ενδείξεις είναι ότι σκοτώσαμε τον στόχο. Από όσο γνωρίζουμε δεν υπάρχουν θύματα μεταξύ αμάχων», ανέφερε ανακοίνωση του αμερικανικού στρατού.
Πηγή: ΑΠΕ
- Sifnos Tops List of 2026 Destinations for Australian Travelers
- ΠΑΣΟΚ: Τα στημένα σόου του Γεωργιάδη εξυπηρετούν στο να δημιουργούνται τεχνητές πολώσεις
- Γιώργος Μαζωνάκης: Η πρώτη ανάρτηση μετά την επέμβαση – Πότε τελικά επιστρέφει στις πίστες
- Το ταϊμ άουτ της ντροπής
- Πάτρα: Ξεκίνούν οι εκδηλώσεις για το Καρναβάλι – Δύο μεγάλες παρελάσεις με τη συμμετοχή 50.000 καρναβαλιστών
- Ανήλικοι τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς στο Αίγιο



