Φωτιά στα Βίλια – Η εικόνα της καταστροφής από δορυφόρο
Η πρώτη εκτίμηση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών για το μέγεθος της καμένης έκτασης στα Βίλια είναι τα 75.000 στρέμματα
Αποκαρδιωτική είναι η εικόνα της καταστροφής στα Βίλια όπως φαίνεται από το διάστημα. Την ίδια στιγμή η φωτιά ακόμα μαίνεται στην περιοχή μετατρέποντας στρέμματα δασικής έκτασης σε στάχτη.
Όπως αναφέρει το Εθνικό Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, ο δορυφόρος Sentinel-2 κατέγραψε ιδιαίτερα εντυπωσιακές και ταυτόχρονα αποκαρδιωτικές εικόνες από την πυρκαγιά στα Βίλια Αττικής στις 12:20 της Τετάρτης 18/08.
Μία τέτοια είναι και η εικόνα που παρουσιάζεται παρακάτω. Σε αυτή φαίνονται με κόκκινες και πορτοκαλί αποχρώσεις οι εκτιμήσεις για τα ενεργά μέτωπα της πυρκαγιάς καθώς και ο καπνός από αυτή.
Η εικόνα της φωτιάς από το διάστημα
Ο πυκνός αυτός καπνός καθιστά την προσπάθεια εκτίμησης της καμένης έκτασης δύσκολη και αυξάνει την πιθανότητα λάθους.
Με επιφύλαξη που σχετίζεται με την παρουσία του πυκνού καπνού, η εκτίμηση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, για το μέγεθος της καμένης έκτασης έως το μεσημέρι της Τετάρτης 18/08 είναι τα 75.000 στρέμματα.
- Εκουαδόρ: Η αστυνομία ανακάλυψε οκτώ ανθρώπινα κεφάλια και ένα «μήνυμα»
- Το Ιράν δεν σκοπεύει να αφήσει τις επενδύσεις στην πυρηνική ενέργεια
- Λίβερπουλ – Μπράιτον 3-0: Στους «16» του FA Cup με σούπερ Σαλάχ
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 15.02.2026]
- Ίντερ – Γιουβέντους 3-2: Οι Νερατζούρι πήραν το derby d’ Italia
- Ρεάλ Μαδρίτης – Σοσιεδάδ 4-1: Στην κορυφή η «Βασίλισσα» και περιμένει…
