Φωτιές – Περισσότερα από ένα εκατ. στρέμματα κάηκαν μέσα σε δύο εβδομάδες στην Ελλάδα
Από τις 29 Ιουλίου έως τις 12 Αυγούστου, 1.008.740 στρέμματα κάηκαν στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έκανε το Γαλλικό Πρακτορείο με βάση τα δεδομένα του EFFIS.
Περισσότερα από 1 εκατομμύριο στρέμματα κάηκαν μέσα σε δύο εβδομάδες στην Ελλάδα, αριθμός ρεκόρ για τη χώρα μετά τις φονικές πυρκαγιές του 2007, σύμφωνα με τα δεδομένα του Ευρωπαϊκού Συστήματος Πληροφόρησης για τις Δασικές Πυρκαγιές (EFFIS) που επικαιροποιήθηκαν σήμερα.
Από τις 29 Ιουλίου έως τις 12 Αυγούστου, 1.008.740 στρέμματα κάηκαν στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έκανε το Γαλλικό Πρακτορείο με βάση τα δεδομένα του EFFIS.
Κατά την ίδια περίοδο από το 2008 έως το 2020 καίγονταν κατά μέσο όρο περίπου 27.500 στρέμματα.
«Οι πυρκαγιές που μαίνονται αυτή τη στιγμή είναι πολύ καταστροφικές και έχουν πολύ ασυνήθιστο επίπεδο έντασης», είχε εξηγήσει χθες, Τετάρτη, στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μαρκ Πάρινγκτον, επιστήμονας της Copernicus, της ευρωπαϊκής υπηρεσίας για την κλιματική αλλαγή, στην οποία ανήκει το EFFIS.
Διαβάστε επίσης: Η καταστροφή σε Αφίδνες, Κρυονέρι και Φωκίδα μέσα από το Copernicus
Στις 12 Αυγούστου, σχεδόν 1.143.000 στρέμματα είχαν καεί από την αρχή του 2021, από τα οποία πάνω από το 90% αυτές τις δύο τελευταίες εβδομάδες, έναντι 96.000 κατά μέσο όρο για την περίοδο από το 2008 έως το 2020, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του EFFIS.
Η Εύβοια είναι η περιοχή που έχει πληγεί βαρύτερα στην καταστροφή αυτή, καθώς εκεί βρίσκονται πάνω από τις μισές από τις καμένες εκτάσεις.
«Τα δεδομένα μας δείχνουν πως είχαμε να δούμε τόσο έντονες πυρκαγιές από τον Αύγουστο 2007», πρόσθεσε ο Μαρκ Πάρινγκτον.
Πάνω από 2.500.000 στρέμματα δάσους, ελαιώνων και πευκώνων είχαν καεί τον Αύγουστο 2007 στις σφοδρές πυρκαγιές που είχαν στοιχίσει τη ζωή σε 77 ανθρώπους.
Πηγή: ΑΜΠΕ
- Ληστεία σούπερ μάρκετ: Η στιγμή που ο δράστης εισέρχεται στην επιχείρηση κρατώντας όπλο
- Πώς τα κρυπτονομίσματα έγιναν εργαλείο για τα δίκτυα εμπορίας ανθρώπων
- Αυτό δεν ήταν γάμος, αλλά reunion του Stranger Things: Μάγια Χοκ και Κρίστιαν Λι Χάτσον παντρεύτηκαν στη Νέα Υόρκη
- Νέος γύρος βροχοπτώσεων: «Red Code» για Πελοπόννησο, Δυτική Ελλάδα, Ιόνιο και Ήπειρο – Και η Αττική στο επίκεντρο
- Από τον ελαιώνα στην καρδιά της Αθήνας: Το «Ooo-live!» βρήκε τον τραπεζικό σύμμαχο που έψαχνε
- Ολυμπιακός: Οι αντίπαλοι στον προημιτελικό όμιλο του Champions League ανδρών



