
Αφγανιστάν – Παρέμβαση ΗΠΑ για να σταματήσει η επέλαση των Ταλιμπάν
«Δεν θα αναγνωριστεί μια κυβέρνηση που θα επιβληθεί διά της βίας» στο Αφγανιστάν, προειδοποιούν οι ΗΠΑ και επιδιώκουν την επίτευξη διεθνούς συνεργασίας προς αυτήν την κατεύθυνση.
Ο αμερικανός ειδικός επιτετραμμένος για το Αφγανιστάν Ζαλμάι Χαλιλζάντ αναχώρησε για το Κατάρ, όπου θα ασκήσει «πίεση στους Ταλιμπάν να σταματήσουν τη στρατιωτική επίθεσή τους και να διαπραγματευτούν πολιτική επίλυση» της σύγκρουσης, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.
«Δεν θα αναγνωριστεί»
«Σε αρκετούς σχεδιαζόμενους κύκλους συναντήσεων τις επόμενες τρεις ημέρες, αντιπρόσωποι κρατών της περιοχής και πέραν αυτής καθώς και διεθνών οργανισμών θα πιέσουν για να υπάρξει μείωση της βίας και δέσμευση ότι δεν θα αναγνωριστεί μια κυβέρνηση που θα επιβληθεί διά της βίας», ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε ανακοίνωσή του.
Πηγή: ΑΠΕ
- Συνάντηση Ερντογάν με Ζελένσκι, μια μέρα μετά την τηλεφωνική επικοινωνία με Πούτιν
- Περιστέρι Betsson – Κολοσσός Ρόδου 87-83: «Βλέπει» 4άδα μετά την 7η συνεχόμενη νίκη η ομάδα του Ξανθόπουλου
- Ποιος δολοφόνησε τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ; Πέντε θεωρίες συνωμοσίας αρνούνται να πεθάνουν
- Κυριακή των Βαΐων: Εντυπωσιακός στολισμός στην Παναγία Τουρλιανή της Μυκόνου
- Νάρκες κατά προσωπικού: Η σιωπηλή επιστροφή ενός καταστροφικού όπλου
- LIVE: Σαουθάμπτον – Άρσεναλ



