Φωτιά στη Βαρυμπόμπη – Οι καπνοί όπως φαίνονται από τον λόφο του Λυκαβηττού
Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Βαρυμπόμπη
Ενδεικτική της ανεξέλεγκτης κατάστασης με την φωτιά στην Βαρυμπόμπη είναι η εικόνα της από τον λόφο του Λυκαβηττού, στο κέντρο της Αθήνας.
Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τον χρόνο, καθώς στόχος είναι η οριοθέτηση της πυρκαγιάς πριν πέσει η νύχτα. Γι’ αυτό και οι ρίψεις από τα εναέρια μέσα είναι συνεχείς. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ, Άννα Ευθυμίου, έχουν εκκενωθεί τέσσερις οικισμοί: Πρόκειται για τους οικισμούς Μορτέρο, Αδάμες, Φασίδερη και Βαρυμπόμπη.
Αυτή τη στιγμή από εδάφους επιχειρούν 350 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 70 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 5 Ε/Π και 5 Α/Φ. Παράλληλα από αέρος συνδράμει και το ρωσικό «θηρίο» Beriev-200.
- ΑΕΛ Novibet – Παναιτωλικός 1-4: Νίκη βαθιά «ανάσα» την ομάδα του Αγρινίου
- Συναγερμός για πλημμύρες στην περιοχή του Διδυμότειχου – Υπερχείλισαν τα φράγματα της Βουλγαρίας
- Δένδιας: Στόχος οι συνεργασίες του ινδικού αμυντικού οικοσυστήματος με το ελληνικό – Τι είπε για ΝΑΤΟ και Ευρώπη
- Βόλφσμπουργκ – Ντόρτμουντ 1-2: Μεγάλη νίκη για τους Βεστφαλούς, παρά το γκολ του Κουλιεράκη
- Λίμνη Μόρνου: Θεαματική άνοδος της στάθμης του νερού από τις βροχοπτώσεις
- Ίταλια: Άγρια δολοφονία 17χρονης – Ομολόγησε ο 20χρονος φίλος της

