Αίγυπτος: Η Βουλή αυστηροποιεί τις ποινές για σεξουαλική παρενόχληση των γυναικών
Η τροπολογία ορίζει ότι η ελάχιστη ποινή αυξάνεται σε κάθειρξη επτά ετών σε περίπτωση επιβαρυντικών περιστάσεων (για παράδειγμα χρήση όπλου ή ομαδική παρενόχληση), σύμφωνα με τα δημοσιεύματα
Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Αιγύπτου ενέκρινε την Κυριακή μια τροπολογία που μετατρέπει το πλημμέλημα της σεξουαλικής παρενόχλησης κατά γυναικών σε κακούργημα, με τις ποινές πλέον να ανέρχονται σε τουλάχιστον πέντε έτη κάθειρξης, αντί για τουλάχιστον ενάμισι έτος πριν, σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών μέσων ενημέρωσης.
Η τροπολογία ορίζει ότι η ελάχιστη ποινή αυξάνεται σε κάθειρξη επτά ετών σε περίπτωση επιβαρυντικών περιστάσεων (για παράδειγμα χρήση όπλου ή ομαδική παρενόχληση), σύμφωνα με τα δημοσιεύματα.
Σε έρευνες που διεξήγαγαν τα Ηνωμένα Έθνη, οι περισσότερες από τις γυναίκες που κατέθεσαν τις μαρτυρίες τους, είπαν ότι έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής βίας, από παρενόχληση στο δρόμο μέχρι και βιασμό, σε αυτήν τη συντηρητική χώρα.
Το κίνημα #Metoo στην Αίγυπτο έχει αποκτήσει δυναμική από πέρυσι, με πολλές γυναίκες να καταγγέλουν περιστατικά σεξουαλικά καταχρηστικής συμπεριφοράς.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο Τραμπ δηλώνει ότι «μεγάλη δύναμη» του στρατού των ΗΠΑ κινείται προς το Ιράν
- Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Ανάγκη να διατηρηθούν οι ευρωατλαντικές σχέσεις σε «λειτουργικό» επίπεδο
- Η ΕΕ χαιρετίζει την απόφαση Τραμπ για τους δασμούς – Εκφράζει «σοβαρές αμφιβολίες» για το Συμβούλιο Ειρήνης
- Ουκρανία: Τουλάχιστον 1 νεκρός και 20 τραυματίες από ρωσικά πλήγματα στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας
- Ρωσία: Στρατηγικά βομβαρδιστικά εκτέλεσαν περιπολία πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα
- Οι ΗΠΑ πιέζουν Ρωσία και Ουκρανία για τριμερείς διαπραγματεύσεις και κατάπαυση του πυρός σε ενεργειακές υποδομές

