Σπαγγετόνι με θαλασσινά από την Δωροθέα Μερκούρη
Η Δωροθέα Μερκούρη μας φανερώνει τα μυστικά της ιταλικής κουζίνας μέσα από μια ακόμα λαχταριστή συνταγή.
Η Δωροθέα Μερκούρη παρουσιάζει τα μυστικά της ιταλικής σπιτικής κουζίνας με τον δικό της μοναδικό τρόπο.
Στη στήλη της εκπομπής «Πάμε Δανάη!» με τίτλο «Cucina con doro», μάς δείχνει πώς να φτιάχνουμε λαχταριστές αυθεντικές ιταλικές συνταγές, γρήγορα και χωρίς κόπο. Το σημερινό μενού έχει σπαγγετόνι με θαλασσινά (Spaghettoni allo scoglio) και λαχταριστή panna cotta. Θα χρειαστείτε:
Για το Spaghettoni allo scoglio:
1 πακέτο Spaghettoni Νο 7
½ κιλό μύδια
½ κιλό κυδώνια
8 γαρίδες μεσαίο μέγεθος
3 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
1 ποτήρι λευκό κρασί
Ελαιόλαδο
Για την Panna Cotta:
500 ml κρέμα γάλακτος
70 γρ. ζάχαρη
3 φύλλα ζελατίνη
1 κ.σ. υγρή βανίλια
Για το σιρόπι:
350 γρ. φράουλες
120 γρ. ζάχαρη
150 ml νερό
1 λεμόνι με χοντρή φλούδα
- HOTΕΛ ΕΛVIRA: Τι θα δούμε στο νέο επεισόδιο το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου
- Προσβασιμότητα στην ποιότητα: Η Lidl Ελλάς και η υπόσχεση της καθημερινής αξίας
- Αγρότες: Προς τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου οι κινητοποιήσεις – Κλούβα των ΜΑΤ μπλόκαρε και ασθενοφόρα
- Άδωνις Γεωργιάδης: «Ενήργησαν με δόλο οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες» στην υπόθεση Novartis
- Προτεραιότητα του Δήμου Βύρωνα μια πόλη χωρίς αποκλεισμούς
- Μπαντόσα ήταν και… πάει: Ο Τσιτσιπάς «συνελήφθη» σε τρυφερό τετ-α-τετ με τη νέα του σύντροφο (vid)
