
Πανελλαδικές 2021: Αυτές είναι οι απαντήσεις στα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών
Το in.gr σε συνεργασία με το Φροντιστήριο «Ορόσημο» δημοσιεύει τις απαντήσεις των θεμάτων
Στη δημοσιότητα έδωσε το υπουργείο Παιδείας τα θέματα που κλήθηκαν να λύσουν οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων των ΓΕΛ στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών).
Το in.gr σε συνεργασία με το Φροντιστήριο «Ορόσημο» δημοσιεύει τις απαντήσεις των θεμάτων.
Το διδαγμένο κείμενο ήταν απόσπασμα από τον πλατωνικό διάλογο «Πρωταγόρας», διδακτική ενότητα 6. Σύμφωνα με το Φροντιστήριο, το ζητούμενο Β2 ως προς το πρώτο σκέλος του ίσως μπέρδεψε τους υποψηφίους αναφορικά με τον τρόπο διατύπωσής του. Από το Β3 (εισαγωγή) τα ερωτήματα 1 και 2 εμμένουν σε λεπτομέρειες χωρίς ουσιαστικό βάθος.
Όλα τα υπόλοιπα ζητούμενα στο Γνωστό ήταν διατυπωμένα με σαφήνεια.
Στο αδίδακτο κείμενο, από την «Ἀπολογία Σωκράτους» του Ξενοφώντος, ένσταση υπήρχε μόνο στο γραμματικό ζητούμενο Γ3β: οι προστακτικές των ρημάτων «ζήω, ζῶ» και «θνῄσκω» στο β΄ ενικό πρόσωπο του Ενεστώτα και του Παρακειμένου αντίστοιχα είναι μεταγενέστεροι τύποι. Κατά τα άλλα, δεν παρατηρήθηκε κάποιο σημείο με ασάφεια.
Συνολικά, το κριτήριο αξιολόγησης ήταν κλιμακούμενης δυσκολίας, όπως δηλαδή θα έπρεπε να είναι.
Οι απαντήσεις
- Όταν ο Tζέφρι Έπσταϊν βρέθηκε στη Neverland του Μάικλ Τζάκσον
- Μπορεί να αποφευχθεί η ύφεση στην παγκόσμια οικονομία μετά το σοκ στη Μέση Ανατολή;
- Έγραψε ιστορία ο Ιγκόρ Τιάγκο – Φανταστική επίδοση από τον Βραζιλιάνο στράικερ της Μπρέντφορντ
- Hampstead hoax: Κατήγγειλαν τον πατέρα τους για παιδοφιλία αλλά ήταν ψέμα – Η υπόθεση που δίχασε το διαδίκτυο
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης να αποπέμψει τον Μακάριο Λαζαρίδη – Προσελήφθη ειδικός σύμβουλος σε υπουργείο χωρίς πτυχίο
- Η Ρεάλ, η δικαίωση του Τσάμπι Αλόνσο και η Λίβερπουλ





