Βρετανία: Υποχωρεί η πανδημία – Αυξάνονται οι εμβολιασμοί
Οι βρετανικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα 1.770 νέα κρούσματα COVID-19, με το σύνολο των μολύνσεων των τελευταίων επτά ημερών να ανέρχεται σε 14.659, μειωμένο κατά 4,3% σε σχέση με το προηγούμενο επταήμερο.
Οι βρετανικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα 1.770 νέα κρούσματα COVID-19, με το σύνολο των μολύνσεων των τελευταίων επτά ημερών να ανέρχεται σε 14.659, μειωμένο κατά 4,3% σε σχέση με το προηγούμενο επταήμερο.
Η χώρα κατέγραψε δύο νέους θανάτους μέσα σε διάστημα 28 ημερών μετά τη διάγνωση με COVID-19 των ασθενών. Ο απολογισμός των θανάτων του επταημέρου είναι 67, μειωμένος κατά 39,1% σε σχέση με τις προηγούμενες επτά ημέρες.
Πόσοι έκαναν την πρώτη δόση
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 35,37 εκατομμύρια άνθρωποι ή το 67,2% του ενήλικου πληθυσμού του Ηνωμένου Βασιλείου, έχουν κάνει την πρώτη δόση εμβολίου κατά της COVID-19. Μεταξύ αυτών, 17,67 εκατομμύρια ή το 33,5% των ενηλίκων έχουν κάνει τις δύο δόσεις.
Από την αρχή της πανδημίας, συνολικά 127.605 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσα σε διάστημα 28 ημερών μετά τη διάγνωση με COVID-19 των ασθενών.
Αποκλιμάκωση της πανδημίας
Η χώρα γνώρισε ένα καταστροφικό δεύτερο κύμα που κορυφώθηκε στα τέλη Ιανουαρίου, αλλά από τότε ο αριθμός των νέων μολύνσεων, των νοσηλειών στα νοσοκομεία και των θανάτων έχει μειωθεί.
Αυτό αποδίδεται εν μέρει στον αντίκτυπο του προγράμματος μαζικού εμβολιασμού και εν μέρει στα αυστηρά μέτρα καραντίνας που ίσχυαν από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο και τα οποία χαλαρώνουν σταδιακά.
- Ειρηνικός: Συνεχίζονται οι δολοφονικές επιθέσεις των ΗΠΑ σε πλεούμενα – Αλλοι 5 νεκροί
- Ουκρανία: Συμφωνία για χρηματοδότησή της με 90 δισ. από την ΕΕ – Πίστωση χρόνου για το «δάνειο επανορθώσεων»
- Αυστραλία: Ανακοινώνεται εθνικό πρόγραμμα επαναγοράς πυροβόλων όπλων μετά τη σφαγή στην Μπόνταϊ
- Ονδούρα: Ξεκίνησε η τελευταία ανακαταμέτρηση πριν την ανακήρυξη του νικητή των προεδρικών εκλογών
- Γάζα: Συνάντηση στη Φλόριντα για τα επόμενα στάδια της εκεχειρίας – Ο Τραμπ αναμένει και τον Νετανιάχου
- Ο Τραμπ τονίζει πως δεν χρειάζεται έγκριση του Κογκρέσου για να διατάξει πλήγματα στη Βενεζουέλα


