Οι πρώτοι επτά Έλληνες εντεταλμένοι Ευρωπαίοι Εισαγγελείς
Οι πρώτοι επτά Έλληνες εντεταλμένοι Ευρωπαίοι Εισαγγελείς, οι οποίοι αποτελούν πλέον αναπόσπαστο τμήμα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, επελέγησαν με απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου.
Οι πρώτοι επτά Έλληνες εντεταλμένοι Ευρωπαίοι Εισαγγελείς, οι οποίοι αποτελούν πλέον αναπόσπαστο τμήμα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας και θα εγκατασταθούν στο Εφετείο Αθηνών προκειμένου, να ασκούν τα αυξημένα καθήκοντά τους, σύμφωνα με τις επιταγές του νόμου 4786/2021 για τη σύσταση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας επελέγησαν με απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου.
Ειδικότερα, το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης με την συμμετοχή της προέδρου του Αρείου Πάγου Αγγελικής Αλειφεροπούλου και του εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου Βασίλη Πλιώτα, όρισαν, με πενταετή θητεία, τους επτά εντεταλμένους Ευρωπαίους Εισαγγελείς, οι οποίοι είναι:
Από τη Εισαγγελία του Αρείου Πάγο η αντεισαγγελέας Μαρία Μαλλούχου,
Από την Εισαγγελία Εφετών ο Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου και η Αμαλία Μπακαλώνη και
Από την Εισαγγελία Πρωτοδικών ο Νικόλαος Ορνεράκης, η Πόπη Παπανδρέου, η Χαρίκλεια Θάνου και ο Διονύσιος Μουζάκης.
Οι Έλληνες Ευρωπαίοι Εντεταλμένοι Εισαγγελείς ενεργούν για λογαριασμό και εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας και έχουν τις ίδιες, κατά περίπτωση, εξουσίες με τους εθνικούς Εισαγγελείς, όταν ασκούν τις αρμοδιότητές τους.
- Πανδαισία: Όλα τα γκολ της βραδιάς στο Champions League (vids)
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 11.03.2026]
- Ατλέτικο Μαδρίτης – Τότεναμ 5-2: Άλμα πρόκρισης των «ροχιμπλάνκος», με μυθικό πρώτο ημίχρονο
- Euroleague: Η βαθμολογία μετά τη νίκη του Ολυμπιακού στο Παρίσι (pic)
- Νιούκαστλ-Μπαρτσελόνα 1-1: Οι Καταλανοί μίλησαν τελευταίοι με πέναλτι σε νεκρό χρόνο (96’) στο ματς-θρίλερ
- EPPO: Η «σκυτάλη» από τη Λάουρα Κοβέσι στον Αντρές Ρίτερ – Πότε αναλαμβάνει καθήκοντα ο νέος εισαγγελέας



