Η Μπαρτσελόνα επικράτησε άνετα με 5-2 της Χετάφε για την 31η αγωνιστική της La Liga, ανεβαίνοντας στην 3η θέση με 68 βαθμούς και βρίσκεται στο -5 από την πρωτοπόρο Ατλέτικο Μαδρίτης, έχοντας ένα ματς λιγότερο. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Λιονέλ Μέσι με δύο γκολ, μία ασίστ και δύο δοκάρια, ενώ στο τέλος άφησε τον Γκριεζμάν να εκτελέσει το πέναλτι για το 5-2 στις καθυστερήσεις.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πολύ δυνατά στο ματς, με τον Μέσι να σημαδεύει το δοκάρι μόλις στο 4′ αλλά λίγο αργότερα βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 8′ ο Μπουσκέτς βρήκε εξαιρετικά τον Αργεντινό, ο οποίος μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά και νίκησε από κοντά τον Σόρια για το 1-0.

Η απάντηση της Χετάφε ήρθε άμεσα. Στο 12′ ο Κουκουρέγια έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Άνχελ ήρθε σε επαφή με την μπάλα, η οποία κόντραρε στο σώμα του Λανγκλέ και κατέληξε στα δίχτυα του Τερ Στέγκεν για το 1-1.

Η Μπαρτσελόνα ανέβασε ρυθμούς και πήρε εκ νέου το προβάδισμα στο 28′. Μετά από ασυνεννοησία στην άμυνα της Χετάφε, ο Τσάκλα γύρισε την μπάλα προς τον Σόρια, ο οποίος όμως είχε βγει από την εστία του, με αποτέλεσμα να πετύχει αυτογκόλ, κάνοντας το 1-2 για την ομάδα του Κούμαν.

Οι «μπλαουγκράνα» είχαν ακόμη ένα δοκάρι ξανά με τον Μέσι στο 33′, ωστόσο ο Αργεντινός στην εξέλιξη της φάσης σκόραρε από τα δεξιά, κάνοντας το 3-1.

Οι Καταλανοί έριξαν ρυθμούς στο δεύτερο μέρος, με τη Χετάφε να το εκμεταλλεύεται και να μειώνει σε 3-2 με πέναλτι του Ουνάλ στο 69′. Η Μπαρτσελόνα συνέχισε να πιέζει και σφράγισε τη νίκη στο 87′ με τον Αραούχο να σημειώνει με κεφαλιά το 4-2, ενώ το τελικό 5-2 διαμόρφωσε ο Γκριεζμάν με πέναλτι στις καθυστερήσεις.

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Ζόρντι Άλμπα, Μινγκέθα (75′ Ουμτιτί), Πικέ (45′ Αραούχο), Λενκλέ (45′ Μορίμπα), Μπούσκετς, Ντε Γιόνγκ, Σέρχι Ρομπέρτο (64′ Τρινκάο), Πέδρι, Γκριεζμάν, Μέσι

Χετάφε: Σόρια, Ντακομάν, Τσάκλα, Τσέμα (76′ Χοσέτε), Ιγκλέσιας, Νταμιάν Σουάρεθ, Μακσίμοβιτς (45′ Αραμπάρι), Αλενιά (45′ Αμπντουλάι), Κουκουρέγια (45′ Ακουρούγκου), Κούμπο, Άνχελ (63′ Ουνάλ)