Συνάντηση Δένδια με τον πρόεδρο της Λιβύης – Τι συζήτησαν
Στο επίκεντρο των συζητήσεων οι διμερείς σχέσεις, η προώθηση της συνεργασίας Ελλάδας - Λιβύης, οι περιφερειακές εξελίξεις, καθώς και η σταθεροποίηση και η ανοικοδόμηση της χώρας
Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης Mohamed al-Menfi είχε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.
Στο επίκεντρο των συζητήσεων οι διμερείς σχέσεις, η προώθηση της συνεργασίας Ελλάδας – Λιβύης, οι περιφερειακές εξελίξεις, καθώς και η σταθεροποίηση και η ανοικοδόμηση της χώρας.
«Ήταν μια ευκαιρία που [ο Πρόεδρος Menfi] βρισκόταν στην Αθήνα και μάλιστα για να χτίσουμε μετά από την εξαιρετικά καλή συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος Menfi με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μαξίμου» τόνισε ο κ. Δένδιας για να προσθέσει.
«Όπως ξέρετε, χθες ήμουν στην Κύπρο, στην τετραμερή με τα ΗΑΕ, το Ισραήλ και την Κύπρο. Αύριο στο Κάιρο, την Τρίτη στη Σαουδική Αραβία, τη Δευτέρα έχουμε Συμβούλιο Υπουργών. Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη ασκεί μια κινητική και δραστήρια εξωτερική πολιτική. Εγώ υπηρετώ αυτή την πολιτική σε απόλυτη συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη».
Συνάντηση ΥΠΕΞ @NikosDendias με Πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης Mohamed al-Menfi – στο επίκεντρο των συζητήσεων οι διμερείς σχέσεις, η προώθηση της συνεργασίας ??-??, οι περιφερειακές εξελίξεις, καθώς και η σταθεροποίηση & ανοικοδόμηση της χώρας https://t.co/Se6PW1kGgJ
— Υπουργείο Εξωτερικών (@GreeceMFA) April 17, 2021
Στο Κάιρο την Κυριακή ο Δένδιας
Εν τω μεταξύ, αύριο, ο υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στο Κάιρο όπου θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι (Sameh Shoukry).
Η συζήτηση αναμένεται να επικεντρωθεί στις διμερείς σχέσεις, καθώς και στις τελευταίες περιφερειακές εξελίξεις, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.
- Η ανάρτηση του Νίκου Δένδια για τα 200 χρόνια από την Έξοδο του Μεσολογγίου
- Μπλέικ Λάιβλι: Δεν θα σταματήσω ποτέ να αγωνίζομαι για τα θύματα
- Η έκπληξη του Κίναν Έβανς: Επέστρεψε στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού (vid)
- Παλαιά Φώκαια: Συνελήφθη 48χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος – Κατασχέθηκαν 904 κροτίδες
- Απίστευτες εικόνες στην Τουρκία: Γενική σύρραξη μεταξύ παικτών με τη λήξη του Τράμπζονσπορ – Γαλατασαράι! (vid)
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ τη Μεγάλη Εβδομάδα
- «Ανακαλύπτει ξανά και ξανά το ‘βαθύ κράτος’ που ο ίδιος εξέθρεψε» – Νέα Αριστερά για Μητσοτάκη
- ΠΑΣΟΚ για ανάρτηση Μητσοτάκη: Η κυβέρνηση είναι ένα καθεστώς που θέλει να μείνει γαντζωμένο στην εξουσία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/filip-kvasnak-LUrr8X4RDw4-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442