
Πέθανε ο διάσημος ηθοποιός Τζορτζ Σιγκάλ
Ο Τζορτζ Σίγκαλ πέθανε εξαιτίας «επιπλοκών έπειτα από επέμβαση μπαϊπάς στην καρδιά», ανέφερε η σύζυγός του Σόνια σε ανακοίνωσή της που περιήλθε στην κατοχή του περιοδικού
Ο χολιγουντιανός ηθοποιός Τζορτζ Σίγκαλ, υποψήφιος το 1967 για βραβείο Όσκαρ δεύτερου ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στο φιλμ «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ», απεβίωσε χθες Τρίτη στην Καλιφόρνια σε ηλικία 87 ετών, ανέφερε το περιοδικό Deadline, το οποίο ειδικεύεται στην αμερικανική κινηματογραφική σκηνή.
Ο Τζορτζ Σίγκαλ πέθανε εξαιτίας «επιπλοκών έπειτα από επέμβαση μπαϊπάς στην καρδιά», ανέφερε η σύζυγός του Σόνια σε ανακοίνωσή της που περιήλθε στην κατοχή του περιοδικού.
https://www.youtube.com/watch?v=PgMu5oM4rUg
Γεννημένος τη 17η Φεβρουαρίου 1934 σε μια μικρή πόλη της πολιτείας της Νέας Υόρκης, έκανε το ντεμπούτο του στη μεγάλη οθόνη τη δεκαετία του 1960, ενσαρκώνοντας έναν μικρό ρόλο στην ταινία The Longest Day (1962), επικό πολεμικό φιλμ για την απόβαση στη Νορμανδία.
Θα γινόταν διάσημος μερικά χρόνια αργότερα, με τον ρόλο του στην ταινία Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ, στο πλευρό γιγαντιαίων μορφών της έβδομης τέχνης, όπως η Ελίζαμπεθ Τέιλορ και ο Ρίτσαρντ Μπάρτον.
Πρωταγωνίστησε σε ταινίες θρυλικών σκηνοθετών, όπως του Στάνλεϊ Κράμερ (Ship of Fools, 1965), ή του Σίντνι Λιούμετ (Bye Bye Braverman, 1968).
Στις αφίσες περίπου πενήντα ταινιών ως το 2010, έλαβε, πέρα από τις υποψηφιότητες για Όσκαρ, τη Χρυσή Σφαίρα για μια κωμωδία του 1974, την Απιστία με Αξιοπρέπεια (A Touch of Class) του Μέλβιν Φρανκ.
Τα τελευταία χρόνια αναλάμβανε κυρίως ρόλους σε τηλεοπτικές σειρές.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Γεραπετρίτης: «Εχει χαθεί η έννοια των σταθερών» σήμερα στη «διεθνή γεωπολιτική αρένα»
- ΚΚΕ: Μηνύματα από το Κόμμα Τουντέχ του Ιράν, τα ΚΚ Ισραήλ και Τουρκίας, σε μεγάλη συγκέντρωση στο ΣΕΦ
- Γάζα: Σκοτώθηκε συμβασιούχος του ΠΟΥ – Αναστέλλει τις διακομιδές του στην Αίγυπτο ο Οργανισμός
- Στενά του Ορμούζ: Ψηφοφορία στο ΣΑ του ΟΗΕ σε σχέδιο απόφασης για τη ναυσιπλοΐα
- Ρωσία: Τουλάχιστον 5 νεκροί και χιλιάδες εκτοπισμένοι εξαιτίας πλημμυρών και κατολισθήσεων στο Νταγκεστάν
- Ιράν: Σε «αδιέξοδο» βρίσκεται ο «ανισσόροπος» Τραμπ – «Καμία επίπτωση» από τις «ανυπόστατες απειλές του»



