Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Καρράς - Μακρόπουλος στο MEGA σε ένα λαϊκό γλέντι που άφησε εποχή

Καρράς – Μακρόπουλος στο MEGA σε ένα λαϊκό γλέντι που άφησε εποχή

Ο Βασίλης Καρράς και ο Νίκος Μακρόπουλος έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και έκαναν ιδιαίτερα κεφάτο αυτό το σαββατόβραδο.

Ο Βασίλης Καρράς και ο Νίκος Μακρόπουλος ένωσαν τις δυνάμεις τους επί σκηνής σε μία βραδιά γεμάτη μελωδίες και αξεπέραστες ερμηνείες.

«Μην χάσετε την παράσταση… Θα είναι καταπληκτική» ανέφερε ο Βασίλης Καρράς στην αρχή του προγράμματος και προσκάλεσε τους τηλεθεατές στην μουσική γιορτή τους.

Και φυσικά είχε δίκιο. Η συναυλία των δύο λαϊκών τραγουδιστών ήταν υψηλών προδιαγραφών και γεμάτη με δεκάδες επιτυχίες.

Ένα πρόγραμμα που θα ήταν σίγουρα πολύ διαφορετικό αν παρουσιαζόταν με κοινό καθώς η ενέργεια του κόσμου είναι αυτή που δίνει παραπάνω δύναμη στους καλλιτέχνες.

Παρόλα αυτά ο Βασίλης Καρράς και ο Νίκος Μακρόπουλος έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και έκαναν ιδιαίτερα κεφάτο αυτό το σαββατόβραδο.

Χιλιάδες μηνύματα αγάπης

Η μεγάλη συναυλία του Βασίλη Καρρά και του Νίκου Μακρόπουλου που προβλήθηκε αποκλειστικά στο MEGA προκάλεσε «πανικό» στους χρήστες των social media.

Το #spitimetomega ανέβηκε στην κορυφή των ελληνικών trends με χιλιάδες ακροατές να στέλνουν μηνύματα αγάπης.

«Στα σκουπίδια, εκεί έχω κάνει τα καλύτερα ταξίδια»

Το αφιέρωμα ξεκίνησε με μια από τις τελευταίες επιτυχίες του Βασίλη Καρρά «Τυπικές Σχέσεις» σε μουσική και στίχους του Δημήτρη Ξυπολιά. Το κομμάτι κυκλοφόρησε το 2020 και περιλαμβάνεται στο δίσκο «Ρωτάς αν σ’ έχω ερωτευθεί».

H μεγάλη διαδικτυακή συναυλία που ταξίδεψε το ελληνικό τραγούδι σε όλο τον κόσμο, από την καρδιά της Θεσσαλονίκης και την Πύλη Αξιού, προβλήθηκε σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση, αποκλειστικά στο MEGA.

Μπορεί ο κανονικός του τίτλος να είναι «Τα καλύτερα ταξίδια» αλλά το τραγούδι που στιγμάτισε την πορεία του Βασίλη Καρρά την προηγούμενη δεκαετία έχει μείνει στην ιστορία από ένα στίχο τους.
Τα «Σκουπίδια» εντυπωσίασαν από την πρώτη στιγμή τους ακροατές για το ιδιαίτερο θέμα τους και  δεν άφησαν κανένα ασυγκίνητο.

Η τεράστια επιτυχία του Βασίλη Καρρά, αντίστοιχη των κομματιών της δεκαετίας του ’90, αναφέρεται σε ένα κοινωνικό θέμα που για πολλά χρόνια αποτελούσε ταμπού.

Οι άνθρωποι της νύχτας, στιγματισμένοι με εγκληματικότητα και παραβατικότητα, είναι για το ευρύ κοινό πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Οι στίχοι της Αγγελικής Μακρυνιώτη και η μουσική του Βασίλη Γαβριηλίδη έδωσαν στον Βασίλη Καρρά ένα τραγούδι που παραδέχτηκαν ακροατές όλων των μουσικών ειδών.

«Στα σκουπίδια / εκεί έχω κάνει τα καλύτερα ταξίδια

εκεί με κέρασαν καπνό, φιλιά και ξύδια / όταν χαρμάνιαζε μονάχη η καρδιά» λένε οι στίχοι του κομματιού που άγγιξε όλες τις καρδιές.

Ένας τραγουδιστής που εδώ και πάρα πολλά χρόνια σαρώνει τις πίστες στην Ελλάδα και το εξωτερικό έχει πάντα εξαιρετική επικοινωνία με το κοινό.

Ακόμα και σε αυτές τις ειδικές συνθήκες με την ιδιαίτερη φωνή του ο Καρράς κερδίζει τις εντυπώσεις και ζεσταίνει το κλίμα από τα πρώτα κι όλας τραγούδια.

«Έτσι σ’ αγάπησα» του 2011 σε μουσική Βασίλη Παπαδόπουλου και στίχους Γιώργου Τσοπάνη από τον δίσκο «Έτσι» και στη συνέχεια η μεγάλη του επιτυχία «Απ’ το Βορρά μέχρι το Νότο».

Το συγκεκριμένο τραγούδι αγαπήθηκε πάρα πολύ από τον ελληνικό κοινό και έπαιζε ασταμάτητα στο ραδιόφωνο το 2015 που κυκλοφόρησε.

Η μουσική ανήκει στον Βασίλη Δαραμούσκα και οι στίχοι στον Γιάννη Μαλλιά. Το τραγούδι περιλαμβανόταν στον ομώνυμο δίσκο «Απ’ το Βορρά μέχρι το Νότο» που επίσης γνώρισε μεγάλη επιτυχία.

Αξέχαστη δεκαετία του ’90

O αγαπημένος τραγουδιστής μας μεταφέρει 25 χρόνια, την εποχή που μεσουρανούσε στα νυχτερινά μαγαζιά της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

«Αγάπα με τις ώρες μπορείς» και τον δίσκο «Χρέωσέ το σε μένα» του 1994.

Το κομμάτι έχει γράψει ο Βασίλης Κελαιδής και ο Νίκος Βαξαβανέλης.

Το «Απορώ αν αισθάνεσαι τύψεις» αποτελεί τραγούδι της πρώτης συνεργασίας του Φοίβου με τον Βασίλη Καρρά το 1996.

Ο δίσκος «Τηλεφώνησέ μου» ταρακούνησε την νυχτερινή Αθήνα και τα περισσότερα τραγούδι του έγιναν μεγάλες επιτυχίες.

«Γι αυτό στάσου», «Απορώ αν αισθάνεσαι τύψεις», «Δεν έχω να σου πω», «Τηλεφώνησέ μου», «Δεν σου επιτρέπεται», «Πείτε της», «Τη σιχάθηκε η ψυχή μου», «Δεν υπάρχει περίπτωση», «Έχω ανάγκη να βγω», «Οι αγάπες πάντα τελειώνουν», «Υποφέρω για μας» έμειναν στην ιστορία.

Ο δίσκος ξεπέρασε σε πωλήσεις τα 120.000 αντίτυπα και έγινε δύο φορές πλατινένιος.

«Μη μ’ αγαπάς» σε στίχους Νίκος Γρίτσης και μουσική Μιχάλη Χατζηγιάννη από τον δίσκο «Έτσι λαϊκά».

Μια ακόμα μεγάλη του επιτυχία από την δεκαετία του ’90 χάρισε στους τηλεθεατές του MEGA ο Βασίλης Καρράς. «Που πας» σε μουσική Αλέκου Χρυσοβέργη και στίχους Σπύρου Γιατρά από τον θρυλικό δίσκο «Δεν πάω πουθενά» του 1992.

«Τώρα χαμηλώστε τα φώτα και διπλοκλειδώστε την πόρτα» ξεκίνησε να τραγουδάει ο Βασίλης Καρράς και υπό άλλες συνθήκες η πίστα θα γέμισε λουλούδια και το κοινό θα παραληρούσε όρθιο.

Το τραγούδι που έγινε διαχρονικό δεν λείπει πότε από τα προγράμματα του ερμηνευτή, έχει γράψει  ο Μιχάλης Ρακιντζής. Ο δίσκος που του είχε κάνει το 1997 με τον τίτλο «Μ’ έχεις κάνει αλήτη» άφησε εποχή και έχει δώσει στον Καρράς ιστορικά τραγούδια.

Σε μουσική του Μιχάλη Ρακιτζή και το «Κάτω τα χέρια σου» από το 1990 και τον δίσκο «Είσαι παντού».

Οι επιτυχίες όμως δεν έχουν τέλος καθώς ο Βασίλης Καρράς φύλαξε δύο από τις μεγαλύτερες επιτυχίες για αυτό το σημείο της βραδιάς.

«Άλλοθι, δεν έχεις άλλοθι» σε μουσική Αλέκου Χρυσοβέργη και στίχους Σπύρου Γιατρά από τον δίσκο «Δεν πάω πουθενά» και «Τηλεφώνησε μου» του Φοίβου από το 1996.

Δύο κομμάτια που κυριολεκτικά ξεσηκώνουν το κοινό σε κάθε εμφάνιση του Βασίλη Καρρά.

Νίκος Μακρόπουλος: Πρώτο τραπέζι πίστα

Τη σκυτάλη στη μεγάλη διαδικτυακή συναυλία πήρε ο Νίκος Μακρόπουλος ερμηνεύοντας μερικά από τα πιο αγαπημένα μας τραγούδια.

«Κάνε τα χιλιόμετρα χιλιοστά» σε μουσική Παναγιώτη Ραφαήλ και στίχους Νίκου Δούρου από το 2018 και «Που και που» σε μουσική Γιάννη Φρασέρη και στίχους Γρηγόρη Βαξαβανέλη από το 2015.

«Ελπίζω να είσαι όλοι καθισμένοι αναπαυτικά, άλλωστε είσαι όλοι πρώτο τραπέζι απόψε. Να περάσετε καλά» ανέφερε χαμογελώντας ο τραγουδιστής.

Για όλους τους πονεμένους τραγουδάει ο Νίκος Μακρόπουλος επιλέγοντας από τον προσωπική του δισκογραφία τρία τραγούδια που μιλούν για… έρωτα.

«Επέτειος χωρισμού» σε στίχους και μουσική Σιγανού Χριστόδουλου από το 2006 και τον δίσκο «Δε με ξέρεις καλά», «Πήγε έντεκα» του 2013 σε μουσική Πάνου Καπίρη και στίχους Ελένης Γιαννατσούλια και «Κόπηκα στα δύο» από τον live δίσκο του Νίκου Μακρόπουλου το 2005.

«Δεν χρωστάω» από το 2011 και «Κουφάλες», ένα τραγούδι που πάντα ο ερμηνευτής αφιερώνει στους κολλητούς του φίλους.

Στο κομμάτι από τον δίσκο «Λάρισα Εμπιστευτικό» του 2011 έχει γράψει μουσική ο Χρήστος Παπαδόπουλος και ο Βαγγέλης Δεληκούρας και στίχους ο Βαγγέλης Δεληκούρας.

Ο Νίκος Μακρόπουλος αποδεικνύει για μια ακόμα φορά ότι έχει πολύ μεγάλες ερμηνευτικές δυνατότητες.

Από μπαλάντες μέχρι βαριά λαϊκά τραγούδια όλα τα ερμηνεύει από συνέπεια και σοβαρότητα.

Η αγάπη του κοινού τόσα χρόνια δεν είναι τυχαία καθώς ο Νίκος Μακρόπουλος έχει στη δισκογραφία πολύ μεγάλες επιτυχίες.

Μερικές από αυτές, το «Δε λέει» και το «Υπό το μηδέν» χάρισε στους τηλεθεατές του MEGA».

Μαζί με αυτές ένα θρυλικό κομμάτι του Πασχάλη Τερζή, το «Δικαίωμα μου» που μιλάει για την αγάπη του για τη Θεσσαλονίκη.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024