Θωμαΐδης : Αν δεν ανασχεθεί η διάδοση του κοροναϊού θα έχουμε 3.000 κρούσματα την ημέρα
Όπως είπε, ο κ. Θωμαΐδης, «είδαμε πολύ νωρίς την αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής» και ενημερώσαμε τους ειδικούς
Αν δεν ανασχεθεί η διάδοση του κοροναϊού, θα φτάσουμε στα 3.000 νέα κρούσματα ημερησίως, προειδοποίησε ο Καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης.
Όπως είπε, «είδαμε πολύ νωρίς την αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής» και ενημερώσαμε τους ειδικούς, εξηγώντας πως από τα στοιχεία που εξετάζουν φαίνεται η επιδημιολογική εικόνα «7-10 ημέρες νωρίτερα».
Ο κ. Θωμαΐδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, στάθηκε ιδιαίτερα στη μη εφαρμογή της τηλεργασίας στον επιθυμητό βαθμό, αλλά και στο άνοιγμα οικονομικών δραστηριοτήτων, αναφερόμενος στους λόγους που οδήγησαν στην έξαρση των κρουσμάτων.
Ο καθηγητής, παραδέχθηκε πως είναι μία δύσκολη εξίσωση, η ισορροπία μεταξύ της υγειονομικής προφύλαξης, της οικονομίας και της ψυχολογικής επιβάρυνσης του πληθυσμού από το lockdown και συμπλήρωσε πως είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει όλος ο πλανήτης.
Ελπίζω πως με τα μέτρα που θα ληφθούν, θα δούμε μία ανάσχεση της διασποράς του ιού, τόνισε.
- Συνελήφθη 70χρονος εξαπατούσε ηλικιωμένους – Έκλεψε πάνω από 15.000 ευρώ
- Σκάνδαλο στη Ρέιντζερς: Παίκτες χρησιμοποιούσαν δωμάτια φυσικοθεραπείας για ερωτικά ραντεβού!
- «Big Bang» στις επενδύσεις από τις Big Tech για την ΑΙ
- Τους υπουργούς Εργασίας της ΝΔ δίνει η Στρατινάκη σε απάντησή της – Την τελική απόφαση και υπογραφή για τα κονδύλια είχε ο εκάστοτε υπουργός
- Ο Bad Bunny δεν λέει πολλά για την εμφάνιση του στο Super Bowl, αλλά υπόσχεται ένα «μεγάλο πάρτυ»
- ΣΥΡΙΖΑ για Predator: Απειλή για το δημοκρατικό πολίτευμα – Παραβιάζει βάναυσα προσωπικά δεδομένα
