
Θεσσαλονίκη : Βίαιη προσαγωγή φοιτητή στην κατάληψη της Πρυτανείας του ΑΠΘ
Ο φοιτητής φαίνεται να έχει περικυκλωθεί από άντρες της ομάδας ΔΡΑΣΗ και μάλιστα ενώ βρίσκεται ακόμα στο έδαφος τον ψέκασαν με δακρυγόνο από πολύ κοντινή απόσταση και δεν επέτρεψαν σε κανέναν να του παρέχει βοήθεια.
Σε βίαιη προσαγωγή προχώρησαν το μεσημέρι της Δευτέρας άντρες της ΕΛ.ΑΣ στο ΑΠΘ, όπου πραγματοποιήσαν έφοδο, με αφορμή την κατάληψη της Πρυτανείας από φοιτητές.
Από νωρίς το πρωί, μέλη φοιτητικών παρατάξεων, που ανήκουν σε ελευθεριακά σχήματα και στο σχήμα των ΕΑΑΚ, από τμήματα της Σχολής Θετικών Επιστημών, της Πολυτεχνικής και της Σχολής Πολιτικών Επιστημών, πραγματοποιούν κατάληψη του κτιρίου της διοίκησης.
Οι δυνάμεις της αστυνομίας, αρχικά εμφανίστηκαν στην πύλη τη ΔΕΘ απέναντι από την είσοδο του ΑΠΘ, στην συνέχεια πέρασαν απέναντι την Εγνατία πλησίασαν ακόμη περισσότερο το campus και ακολούθως άρχισαν να εισέρχονται στο χώρο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του voria.gr η αστυνομία έχει προχωρήσει σε προσαγωγές, ενώ σε βίντεο αποτυπώνεται η ωμότητα των αντρών της ΕΛ.ΑΣ εναντίον ενός φοιτητή.
Ο φοιτητής φαίνεται να έχει περικυκλωθεί από άντρες της ομάδας ΔΡΑΣΗ και μάλιστα ενώ βρίσκεται ακόμα στο έδαφος τον ψέκασαν με δακρυγόνο από πολύ κοντινή απόσταση και δεν επέτρεψαν σε κανέναν να του παρέχει βοήθεια.
Στο ίδιο μήκος κύματος, απομάκρυναν με τραμπουκισμούς οποιονδήποτε προσπαθούσε να προσεγγίσει το άτομο, ακόμα και δημοσιογράφους, κατηγορώντας τους ότι παρεμποδίζουν τη σύλληψη.
- Περού: Η Lockheed Martin επιβεβαιώνει την αγορά των 12 F-16
- ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος κατηγορεί την Κίνα για κρυφή και σε μεγάλη κλίμακα αντιγραφή των αμερικανικών εταιρειών ΤΝ
- G20: Η Ρωσία «θα προσκληθεί» στις εργασίες και στη σύνοδο της Φλόριντα
- Η Lufthansa καταργεί τη δωρεάν χειραποσκευή σε πτήσεις μικρής και μεσαίας απόστασης
- Ιράν: Δεν θα χρησιμοποιήσω πυρηνικά όπλα στις επιθέσεις, διαβεβαιώνει ο Τραμπ
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: «Γιατί έρχομαι»


