Συνεδρίαση επιτροπής Προσφυγικού της ΚΕΔΕ: Αποσυμφόρηση νησιών – Να ηττηθούν οι φωνές που αρνούνται τους πρόσφυγες
Στην επιτροπή αυτή συμμετέχουν 26 άτομα Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
Την Πέμπτη 18/02/2020 συνεδρίασε για πρώτη φορά η επιτροπή Προσφυγικού, Μεταναστευτικού και Κρίσεων της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (Κ.Ε. Δ.Ε.)
Στην επιτροπή αυτή συμμετέχουν 26 άτομα Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
Η Επιτροπή στην πρώτη της συνεδρίαση πέρα από την ενημέρωση που έγινε στα μέλη της για τις προσφυγικές ροές, ασχολήθηκε με δύο πολύ σημαντικά θέματα.
α)Το ρόλο της Αυτοδιοίκησης στη διαδικασία της κατανομής προσφύγων – μεταναστών
β)Την αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων και θεσμών για την ενσωμάτωση των προσφύγων-μεταναστών.
Η συζήτηση έγινε σ’ ένα πολύ καλό κλίμα.
Ο πρόεδρος της επιτροπής κ. Χρυσάφης Αλέξανδρος, Δήμαρχος Σερρών, συνοψίζοντας τα συμπεράσματα της συζήτησης πρότεινε το παρακάτω διεκδικητικό πλαίσιο.
• Αποσυμφόρηση των νησιών.
• Να ηττηθούν οι μεμονωμένες φωνές που αρνούνται τη φιλοξενία προσφύγων
• Να υιοθετηθεί αντικειμενικό σύστημα ισοκατανομής για όλη την Ελλάδα με βάση πληθυσμιακά και γεωγραφικά κριτήρια. (Όσοι ομιλητές αναφέρθηκαν σε αριθμό, μίλησαν για 1000-1500 άτομα).
• Ενδοπεριφερειακή ισοκατανομή ( Σε κάθε περιφέρεια να υπάρχει ισοκατανομή μεταξύ των Δήμων της) των νέων δομών στο εσωτερικό της χώρας.
• Συμμετοχή εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης στις επιτροπές που διαχειρίζονται το παραπάνω θέμα.
Σχετικά με το δεύτερο θέμα «Την αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων και θεσμών για την ενσωμάτωση των προσφύγων-μεταναστών» πρόεδρος της επιτροπής ενημέρωσε τους παρόντες για τα χρηματοδοτικά εργαλεία «Εστία» κα «Ήλιος» και στις κοινωνικές υπηρεσίες που υποστηρίζουν, για την στέγαση και στήριξη των προσφύγων και μεταναστών που παίρνουν άσυλο και επιλέγουν να μείνουν στη χώρα μας.
- Έτοιμος να φύγει απ΄ το Ολντ Τράφορντ ο Μαγκουάιρ
- Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι ευρωβουλευτές καλούν την ΕΕ να απαγορεύσει την είσοδο της ICE στην Ευρώπη
- Φίλαθλος του ΠΑΟΚ που βγήκε ζωντανός από την τραγωδία: «Θυμάμαι τα πάντα, υπήρχε χρόνος να πάει δεξιά το βανάκι» (vid)
- «Ο Άγιαξ παίζει με τον Ολυμπιακό όχι μόνο για το θαύμα αλλά και για εκατομμύρια»
- LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός
- Η εταιρεία crypto που θέλει να γίνει κεντρική τράπεζα


