Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μηταράκης: Προκλητικό να ασκεί κριτική ο ΣΥΡΙΖΑ για το προσφυγικό

Μηταράκης: Προκλητικό να ασκεί κριτική ο ΣΥΡΙΖΑ για το προσφυγικό

«Είναι τουλάχιστον προκλητικό ο ΣΥΡΙΖΑ να επιχειρεί να ασκεί κριτική στο μεταναστευτικό και ιδίως στο μεταναστευτικό στα νησιά, μετά την καταστροφική πολιτική της περιόδου 2015-2019», επισημαίνει ο Νότης Μηταράκης απαντώντας στα όσα είχε καταλογίσει στη ΝΔ ο Ν. Ηλιόπουλος

«Είναι τουλάχιστον προκλητικό ο ΣΥΡΙΖΑ να επιχειρεί να ασκεί κριτική στο μεταναστευτικό και ιδίως στο μεταναστευτικό στα νησιά, μετά την καταστροφική πολιτική της περιόδου 2015-2019», επισημαίνει ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, απαντώντας σε δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσου Ηλιόπουλου, ο οποίος σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό της Λέσβο «Νησί» μίλησε για «απάτη» της ΝΔ, καθώς «ενώ προεκλογικά έλεγε ότι δεν θα δεχτεί να μετατραπούν τα νησιά σε αποθήκες ψυχών», σκοπεύει να μετατρέψει τα νησιά «σε μια μεγάλη φυλακή».

«Οι πολίτες τόσο στα νησιά όσο και στην ηπειρωτική Ελλάδα γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, εφαρμόζοντας μια αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική έχει μειώσει δραστικά τις ροές, έχει κλείσει δεκάδες δομές, έχει αποσυμφορήσει ουσιαστικά τα νησιά», απαντά ο υπουργός Μετανάστευσης με ανακοίνωσή του και προσθέτει ότι η κυβέρνηση «όχι μόνο δεν μετατρέπει τα νησιά σε «αποθήκες ψυχών», αλλά αντίθετα ο συνδυασμός φύλαξης των συνόρων και επιτάχυνσης διαδικασιών εγγυάται την ελάχιστη παραμονή αιτούντων άσυλο στα νησιά μας».

Σε καταγγελία του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ότι οι κλειστές δομές που δρομολογούνται στα νησιά «είναι πολύ πιθανό, σχεδόν βέβαιο» ότι δεν θα χρηματοδοτηθούν από ευρωπαϊκά κονδύλια, ο κ. Μηταράκης διευκρινίζει ότι «έχει ήδη εγκριθεί η χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά κονδύλια και δε θα βαρύνουν τους Έλληνες φορολογούμενους».

Πηγή ΑΜΠΕ

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024