Γώγος : Να τηρείται αυστηρά το δίωρο στην αγορά – Από Φεβρουάριο μπορεί να αρχίσει να ανοίγει η εστίαση
«Το επόμενο βήμα πρέπει να είναι τα σχολεία, είναι μεγάλη ανάγκη να ανοίξουν, λίγο πιο πίσω πάει η εστίαση» τόνισε ο κ. Γώγος
Την ανάγκη εκτεταμένης επιτήρησης, για την τήρηση των μέτρων σημείωσε ο Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, Καθηγητής Παθολογίας Ιατρικού Τμήματος Πανεπιστημίου Πατρών Χαράλαμπος Γώγος, αναφερόμενος στο άνοιγμα των καταστημάτων.
Η επιδημιολογική κατάσταση για το άνοιγμα του λιανεμπορίου είναι βελτιωμένη «τόσο, όσο» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας, ότι δεν είναι αυτή που θα ήθελε να είναι κανείς, αλλά δεν κι εύκολο να είναι αυτό που θέλαμε.
«Υπάρχει δυσκολία αποκλιμάκωσης αλλά και σταθερά χαμηλή ροή περιστατικών για αρκετές μέρες και υπάρχει και η απόσταση από τις γιορτές. Είναι αρκετά καλή εικόνα» επισήμανε.
Υπογράμμισε, όμως, μιλώντας στον Σκάι, ότι «το δίωρο πρέπει να είναι αυστηρά δίωρο. Θέλουμε μια εφαρμογή (στα κινητά) για το δίωρο, αλλά υπάρχουν δυσκολίες με τα προσωπικά δεδομένα.
Το επόμενο βήμα πρέπει να είναι τα σχολεία, είναι μεγάλη ανάγκη να ανοίξουν, λίγο πιο πίσω πάει η εστίαση» τόνισε.
Μπορεί να χρειαστούν δυο εβδομάδες κι αν πάνε καλά τα πράγματα με το εμπόριο σημείωσε ο καθηγητής.
«Πρέπει να υπάρχει εκτεταμένη επιτήρηση στους διαδρόμους στους κοινόχρηστους χώρους τα πράγματα μπορεί να είναι δυσκολότερα, προειδοποίησε ο κ. Γώγος, προσθέτοντας: «Από κει και πέρα τα πράγματα θα δυσκολέψουν λόγω του καιρού».
Είπε δε, ότι από Φεβρουάριο μπορεί να αρχίσει να ανοίγει η εστίαση αν συνεχίσουν τα πράγματα ως έχουν.
Όπως ανέφερε ο κ. Γώγος, η επιθυμία της πολιτείας ήταν να ξεκινήσει η οικονομία πρώτα και μετά τα σχολεία και τα υπόλοιπα.
«Μας επηρέασαν τα οικονομικά δεδομένα σε σχέση με τα σχολεία, υπήρξε και η προτεραιότητα των σχολείων αλλά τα πράγματα είναι δύσκολα στην οικονομία» εξήγησε.
- Σκαριόλο: «Στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό αδικηθήκαμε με καθοριστικό τρόπο»
- Εξελίξεις στην υπόθεση ξυλοδαρμού στη Βέροια – «Το κινητό της 24χρονης ίσως δείξει τους δράστες»
- Ντόρσεϊ: «Έχουμε παίξει 7 ματς σε 14 ημέρες – Παίρνω κάθε ευκαιρία που μου δίνεται»
- Κώστας Κοσμίδης: Και δεύτερη ΕΔΕ για τον θάνατο του μοντέρ του Mega
- Ολέθριο kiss cam: «Με κορόιδεψε, με κατέστρεψε» λέει η γυναίκα του σκανδάλου των Coldplay
- UEFA Ranking: Πως μπορεί η Ελλάδα να βρεθεί στη 10η θέση με την ΑΕΚ και τι σημαίνει




