Μήνυμα Μπάιντεν : Η Γερουσία να μην ασχοληθεί μόνο με τη δίκη Τραμπ…
Ελπίζω ότι η Γερουσία θα καταφέρει να αντεπεξέλθει στη διαδικασία της παραπομπής του Τραμπ, ενώ ταυτόχρονα θα εργάζεται για άλλες επείγουσες υποθέσεις αυτής της χώρας, τονίζει ο Τζο Μπάιντεν.
Ο δημοκρατικός εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ζήτησε χθες Τετάρτη από την αμερικανική Γερουσία να ασχοληθεί το προσεχές διάστημα με τις προτεραιότητες του προγράμματός του και όχι μόνο με τη δίκη του ρεπουμπλικάνου απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, η οποία αναμένεται να αρχίσει αφού τον διαδεχθεί, σε μία εβδομάδα.
«Θα βρει τρόπο»
«Ελπίζω ότι η Γερουσία θα βρει τρόπο να αντεπεξέλθει στις συνταγματικές της υποχρεώσεις όσον αφορά τη διαδικασία της παραπομπής, ενώ ταυτόχρονα θα εργάζεται για άλλες επείγουσες υποθέσεις αυτής της χώρας», τόνισε ο κ. Μπάιντεν σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα μετά την ιστορική ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων, η οποία σήμανε την παραπομπή του απερχόμενου προέδρου σε δίκη στη Γερουσία για δεύτερη φορά.
Ανάμεσα στις προτεραιότητες του Τζο Μπάιντεν: η κύρωση των διορισμών των μελών της κυβέρνησής του, η έγκριση νομοθεσίας για να τονωθεί η αμερικανική οικονομία, η εντατικοποίηση του προγράμματος εμβολιασμού για τον νέο κοροναϊό.
Ο θανατηφόρος ιός…
«Αυτή η χώρα συνεχίζει να είναι αντιμέτωπη με την απειλή ενός θανατηφόρου ιού» ενώ η οικονομία της συνεχίζει να ασθμαίνει, τόνισε ο βετεράνος πολιτικός που αναλαμβάνει την προεδρία την επόμενη Τετάρτη.
Πηγή: ΑΠΕ
- Το αεροδρόμιο του Ντουμπάι χτυπήθηκε από ιρανικά drones
- Ο Τραμπ ανακοίνωσε τον θάνατο του Χαμενεΐ – «Ένας από τους χειρότερους ανθρώπους στην ιστορία είναι νεκρός»
- ‘Ίντερ -Τζένοα 2-0: Όγδοη συνεχόμενη νίκη στη Serie A, ξεπέρασε το σοκ του αποκλεισμού
- Το Ιράν έχει σχέδιο μετάβασης σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί ο θάνατος του Χαμενεΐ
- Ηρακλής: Στάση φόρος τιμής στο μνημείο των Τεμπών πριν την επιστροφή στη Θεσσαλονίκη (vid+pics)
- ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 1-3: «Ερυθρόλευκο» και αυτό το ντέρμπι

