
Κουφοντίνας : Ξεκινά απεργία πείνας μετά τη μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού
Σε δήλωσή του κάνει λόγο για «πλήρη εξευτελισμό του κράτους δικαίου» και «πλήρες κουρέλιασμα των ίδιων τους των νόμων», καταγγέλλοντας το παράτυπο -όπως ισχυρίζεται- της διαδικασίας μεταγωγής του
Απεργία πείνας ξεκινά ο καταδικασθείς για την υπόθεση της 17 Νοέμβρη, Δημήτρης Κουφοντίνας, αντιδρώντας στη μεταγωγή του από τις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας Βόλου στις φυλακές Δομοκού.
Σε δήλωσή του κάνει λόγο για «πλήρη εξευτελισμό του κράτους δικαίου» και «πλήρες κουρέλιασμα των ίδιων τους των νόμων», καταγγέλλοντας το παράτυπο -όπως ισχυρίζεται- της διαδικασίας μεταγωγής του.
Μεταξύ άλλων τονίζει ότι πρόκειται για την προσπάθεια να συντρίψουν ένα πρόσωπο, όχι γι’ αυτό που είναι, αλλά για αυτό που σηματοδοτεί, με την άρνηση του να υποκύψει στις αφόρητες πιέσεις που το σύστημα του ασκεί.
Μετά τα όσα απροκάλυπτα γίνονται και όσα κυνικά αποκαλύπτονται στον πόλεμο εναντίον μου, η απεργία πείνας αποτελεί πια ζήτημα προσωπικής συνέπειας και ατομικής αξιοπρέπειας.
Αφού επιμένουν στο νόμο που τόσο προκλητικά μηχανεύτηκαν, οφείλουν να τον εφαρμόσουν, τουλάχιστον αυτόν, και να με ξαναφέρουν στο υπόγειο του Κορυδαλλού, στην ειδική πτέρυγα που έκτισε ο ίδιος ο υπουργός της καταστολής, ο Μ. Χρυσοχοϊδης, για θάψει την 17Ν , και όπου πέρασα τα 16 από τα 18 χρόνια που είμαι στη φυλακή».
- Θερμότερα τα καλοκαιρία στην Ελλάδα – Ειδικοί αναλύουν τα δεδομένα και προειδοποιούν
- Financial Times: Εννέα χώρες αποχωρούν από τον συνασπισμό που εξοπλίζει την Ουκρανία
- Μπαρτζώκας: «Ανησυχούσα πάρα πολύ για το ματς με την ΑΕΚ»
- Λάρισα: Μικρά παιδιά κλέβουν ηλεκτρικό πατίνι – Βίντεο ντοκουμέντο
- Βαρδινογιάννης: Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε νέο κόμβο για startups και gaming
- Κολομβία: Τουλάχιστον 52 νεκροί σε συγκρούσεις μεταξύ δύο αντίπαλων ανταρτικών οργανώσεων

