Τουρκία : Κάθειρξη 27 ετών σε αντιπολιτευόμενο δημοσιογράφο
Οι διώξεις δημοσιογράφων και ο έλεγχος των ΜΜΕ καλά κρατεί στην Τουρκία...
Τουρκικό δικαστήριο καταδίκασε σήμερα τον γνωστό αντιπολιτευόμενο δημοσιογράφο Τζαν Ντουντάρ, που ζει αυτοεξόριστος στη Γερμανία, σε κάθειρξη 27 και πλέον ετών, για βοήθεια σε τρομοκρατική οργάνωση και κατασκοπεία, ανέφεραν τοπικά ΜΜΕ.
Το δικαστήριο στην Κωνσταντινούπολη αποφάνθηκε πως ο Ντουντάρ, πρώην αρχισυντάκτης της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας Cumhuriyet, είναι ένοχος επειδή δημοσίευσε έρευνα στην οποία αναφερόταν ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες παρέδιδαν όπλα σε ισλαμιστικές οργανώσεις στη Συρία.
Το χρονικό
Ο τούρκος δημοσιογράφος, που δικάστηκε ερήμην, αντιμετωπίζει σειρά ποινικών διώξεων στην πατρίδα του. Έχει ήδη καταδικαστεί για την αποκάλυψη κρατικών μυστικών.
Ο πρώην αρχισυντάκτης της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας Τζουμχουριέτ κατέφυγε στη Γερμανία το 2016, αφού καταδικάστηκε στην Τουρκία επειδή δημοσίευσε μια έρευνα όπου υποστήριζε ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες παρέδιδαν όπλα σε ισλαμιστικές ομάδες στη Συρία.
Το άρθρο, που συνοδευόταν από ένα βίντεο, προκάλεσε την οργή του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κατηγόρησε τον Ντουντάρ ότι είναι «πράκτορας» που διέρρευσε «κρατικά μυστικά».
Το 2018 οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης σε βάρος του δημοσιογράφου και ζήτησαν την έκδοσή του από τη Γερμανία όπου εγκαταστάθηκε αφού εγκατέλειψε την Τουρκία.
- Καιρός: Ισχυρή καταιγίδα στην Αττική – Πως θα κινηθεί η κακοκαιρία
- Λίβανος: Στους 15 οι νεκροί από την κατάρρευση κτιρίου στην Τρίπολη
- Το Βιετνάμ χτίζει το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό στάδιο του κόσμου – Θα έχει χωρητικότητα όσο ο Δήμος Βόλου!
- Η πτώση του οίκου των Γλύξμπουργκ: Βιασμοί, Έπσταϊν, και ο σαμάνος που επέστρεψε από τους νεκρούς κλυδωνίζουν τη Νορβηγία
- Καθυστερήσεις στα δρομολόγια της γραμμής Κιάτο – Πειραιάς λόγω φωτιάς στον Ασπρόπυργο
- Αίγινα: Κηρύχθηκε σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης – Δύο μήνες χωρίς πόσιμο νερό το νησί



