Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εμβόλια : Φόβοι για κίνδυνο κλοπών στη διάρκεια της μεταφοράς τους - Τι είπε ο επικεφαλής της Ιντερπόλ

Εμβόλια : Φόβοι για κίνδυνο κλοπών στη διάρκεια της μεταφοράς τους – Τι είπε ο επικεφαλής της Ιντερπόλ

Ο επικεφαλής της Ιντερπόλ προειδοποίησε για τον κίνδυνο κλοπών και διαρρήξεων σε αποθήκες και επιθέσεις κατά τη μεταφορά των εμβολίων

Κατεπείγον σήμα της Ιντερπόλ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για ραγδαία αύξηση των εγκλημάτων την περίοδο της μεταφοράς των εμβολίων σε κάθε χώρα.

Ο επικεφαλής της Ιντερπόλ προειδοποίησε για τον κίνδυνο κλοπών και διαρρήξεων σε αποθήκες και επιθέσεις κατά τη μεταφορά των εμβολίων.

Επίσης έκανε λόγο για τον κίνδυνο αύξησης της διαφθοράς προκειμένου κάποιος να καταφέρει να προμηθευθεί πιο σύντομα το εμβόλιο ενω  δεν έκρυψε και τους φόβους του ότι κάποιοι μπορεί να επιχειρήσουν δολιοφθορές σχετικά με το εμβόλιο κατά του κοροναϊού.

«Με την διανομή των εμβολίων, η εγκληματικότητα θα αυξηθεί με δραματικό τρόπο», σημείωσε ο Γιούργκεν Στοκ σε δηλώσεις που έκανε στο γερμανικό περιοδικό Wirtschaftswoche.

«Θα δούμε κλοπές, διαρρήξεις σε αποθήκες και επιθέσεις κατά τη μεταφορά των εμβολίων», πρόσθεσε, ενώ σήμερα αναμένεται η γνωμοδότηση των ευρωπαϊκών ρυθμιστικών αρχών για την έγκριση της κυκλοφορίας στην αγορά ενός πρώτου εμβολίου κατά της COVID-19.

Επίσης αναμένεται – όπως είπε – μια αύξηση της διαφθοράς «προκειμένου να προμηθευτεί κάποιος πιο γρήγορα το πολύτιμο εμβόλιο».

Μία ανάσα πριν την έγκριση του εμβολίου

Σημειώνεται ότι σήμερα Δευτέρα, αναμένεται να συνεδριάσει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων για να αποφασίσει αν θα δώσει ή όχι  έγκριση για το εμβόλιο της Pfizer—BioNTech κατά του κοροναϊού.

Κι ενώ στην αρχή οι πιθανές ημερομηνίες συνεδρίασης του EMA ήταν 21 ή 23 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το Reuters η συνεδρίαση θα ξεκινήσει σήμερα, ενώ δεν είναι γνωστό αν οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν σήμερα ή τις επόμενες ημέρες.

Χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Αυστρίας και της Ιταλίας, δήλωσαν ότι σκοπεύουν να ξεκινήσουν εμβολιασμούς από τις 27 Δεκεμβρίου, καθώς η Ευρώπη προσπαθεί να ακολουθήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία όπου έχουν ξεκινήσει ήδη τον εμβολιασμό.

Τελικό στάδιο η έγκριση του εμβολίου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Εάν χορηγηθεί άδεια από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA), πλέον το τελικό εμπόδιο θα είναι η έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία αναμένεται να συνεδριάσει την Τετάρτη.

Η επικεφαλής της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν  έχει ήδη ανακοινώσει πως στόχος της ΕΕ είναι η έναρξη του εμβολιασμού την  περίοδο 27-29 Δεκεμβρίου, σχεδόν αμέσως μετά τα Χριστούγεννα.

Γιατροί, φοιτητές της ιατρικής, συνταξιούχοι γιατροί, φαρμακοποιοί και στρατιώτες προστίθενται να λάβουν μέρος σε μια ευρωπαϊκή εκστρατεία εμβολιασμού πρωτοφανούς κλίμακας.

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024