Πειρατεία σε πλοίο ανοιχτά της Νιγηρίας – Όμηροι 3 Έλληνες ναυτικοί
Σε ομηρία τρία μέλη του πληρώματος σε πλοίο ελληνικών συμφερόντων
Συνεχίζεται το θρίλερ με πειρατεία σε ελληνικών συμφερόντων πλοίο, με ομήρους δύο ναύτες και τον πλοίαρχο που έγινε στις αρχές της εβδομάδας, στην θαλάσσια περιοχή της Νιγηρίας.
Το πλήρωμα του πλοίου «Στέλιος Κ» υπό σημαία Togo αποτελείται από πέντε ναυτικούς, οι οικογένειες των οποίων παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις.
Το ρεσάλτο έγινε στα νερά της Νιγηρίας στις αρχές της εβδομάδας ενώ το πλοίο είχε ρότα για το Λάγος.
Σε διαπραγμάτευση η εταιρεία με τους πειρατές
Στο πλοίο παρέμειναν ο μηχανικός και ένας ναύτης. Όταν δέχθηκε την επίθεση βρισκόταν στον Κόλπο της Γουινέας. Στους συγγενείς των ναυτικών οι εκπρόσωποι της εταιρείας τους καθησυχάζουν λέγοντάς τους ότι βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τους πειρατές και ότι είναι θέμα ημερών η επιστροφή των ναυτικών.
Στα νερά του κόλπου έχουν αυξηθεί τα πειρατικά κτυπήματα. Μέσα σε τρεις ημέρες έγιναν τρία πετυχημένα ρεσάλτα. Τα άλλα δύο αφορούν την απαγωγή πέντε ναυτικών στο υπό σημαία Γκάνας φορτηγό πλοίο AM Delta και άλλους 14 από το υπό σημαία Λιβερίας δεξαμενόπλοιο έξω από το Sao Tome.
- Ιράν: Νέα άνοδος της τιμής του πετρελαίου κατά 2% στο άνοιγμα των ασιατικών αγορών
- Ιράν: Ο Ζελένσκι λέει ότι οι ΗΠΑ και άλλες χώρες του ζήτησαν βοήθεια για την αντιμετώπιση των ιρανικών drones
- Ιράν: Η Γερουσία αρνείται να περιορίσει τις εξουσίες του Τραμπ για τον πόλεμο
- Ισημερινός: Απελαύνει τον πρεσβευτή της Κούβας και τα υπόλοιπα μέλη της διπλωματικής αποστολής
- Στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου τα Τέμπη και το σκάνδαλο των υποκλοπών μετά τη δικαστική απόφαση
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Κύπρος, Τουρκία και μετά;
