Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θρίλερ στα νερά του Σαουθάμπτον: Ο έλληνας καπετάνιος που αντιμετώπισε πειρατές - Το μήνυμα Τζόνσον

Θρίλερ στα νερά του Σαουθάμπτον: Ο έλληνας καπετάνιος που αντιμετώπισε πειρατές – Το μήνυμα Τζόνσον

Ξαφνικά μετά από 22 μέρες ταξιδιού το αίμα παγώνει. Το ελληνόκτητο πλοίο λίγο πριν δέσει στο Σαουθάμπτον βρίσκεται υπό την απειλή πειρατείας

Είναι 26 Οκτωβρίου και η Μεγάλη Βρετανία ζει στον ρυθμό του κοροναϊού, μέχρι την στιγμή που το SOS του Έλληνα καπετάνιου σημαίνει συναγερμό. Το τάνκερ Nave Andromeda έχει ξεκινήσει από το Λάγος της Νιγηρίας στις 4 Οκτωβρίου, με προορισμό το Σαουθάμπτον. Το ταξίδι μοιάζει ήρεμο, ο καπετάνιος ανεβάζει φωτογραφίες στα κοινωνικά δίκτυα από το ηλιόλουστο κατάστρωμα.

Ξαφνικά μετά από 22 μέρες ταξιδιού το αίμα παγώνει. Το ελληνόκτητο πλοίο λίγο πριν δέσει στο Σαουθάμπτον βρίσκεται υπό την απειλή πειρατείας.

Ο πλοίαρχος Αντώνης Πέρρος εντοπίζει ξένα πρόσωπα στο πλοίο του. Τι έχει συμβεί; Πως ανέβηκαν; Τι θέλουν; Οι προθέσεις τους δεν είναι φανερές. Πώς θα σώσει το πλοίο και το πλήρωμά του;

Η ναυτοσύνη του, παίρνει το πάνω χέρι, η εμπειρία του τον καθοδηγεί, χωρίς σκέψη, πριν προλάβει να βάλει την λογική να δράσει, το ένστικτο μιλάει. Πρέπει να σώσει τα 22 μέλη του πληρώματος. Άμεσα απομονώνει τους εισβολείς σε ανοιχτό χώρο του καταστρώματος. Καλεί σε βοήθεια.

Στην Αγγλία χτυπάει συναγερμός. Η φρεγάτα HMS Richmond στρέφει προς το πλοίο. Προσεγγίζουν 4 ελικόπτερα με 40 κομάντος και ελεύθερους σκοπευτές. Από θαλάσσης 16 κομάντος με φουσκωτά φτάνουν στο πλοίο. Η εντολή είναι μία. Είναι απόρρητη η αποστολή, πάρτε πίσω το πλοίο.

Αποθέωση για τον έλληνα καπετάνιο

Οι Βρετανοί αποθεώνουν τον Αντώνη Πέρρο, τον ηρωικό Έλληνα πλοίαρχο, λένε πως έσωσε το πλήρωμά του και το πλοίο, στρέφοντας το αντίθετα στον άνεμο και σβήνοντας τα φώτα για να γίνει πιο εύκολη η επιβίβαση των κομάντο.

Μέσα στο σκοτάδι οι κομάντο πετούν σκοινιά και ανεβαίνουν στο πλοίο. Τα δελτία ειδήσεων με κομμένη την ανάσα παρακολουθούν το θρίλερ που είναι σε εξέλιξη. Τα νερά της Μάγχης βράζουν.

Σε εφτά λεπτά η αποστολή τελειώνει. Οι Νιγηριανοί παραδίδονται. Ο ίδιος ο Μπόρις Τζόνσον θα μιλήσει για το θρίλερ στα νερά του μεγαλύτερου νησιού της Ευρώπης.

Η εταιρεία του δεξαμενόπλοιου Nave Andromeda θα σπεύσει να ευχαριστήσει όλες τις βρετανικές αρχές που συμμετείχαν στην επιχείρηση καθώς και τον ηρωικό πλοίαρχο και το πλήρωμα του δεξαμενόπλοιου για την υποδειγματική τους ανταπόκριση και ηρεμία σε μια δύσκολη κατάσταση.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024