Λιγότερο από το 4% του πληθυσμού της κινεζικής πόλης Γουχάν, του αρχικού επικέντρου της πανδημίας, εμφάνισε αντισώματα κατά του κορονοϊού SARS-CoV-2, ανακοίνωσαν Κινέζοι επιστήμονες.
Η διαπίστωση δείχνει ότι, χωρίς την πραγματοποίηση εμβολιασμών, δύσκολα θα αποκτηθεί συλλογική ανοσία («ανοσία της αγέλης») σε ένα πληθυσμό. Επίσης, σύμφωνα με τους ερευνητές, όσοι παρουσιάζουν ήπια ή καθόλου συμπτώματα της νόσου Covid-19, πιθανώς δεν αναπτύσσουν αντισώματα που επιζούν για πολύ καιρό.
Οι ερευνητές του Νοσοκομείου Τονγκτζί του Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας Χουατζόνγκ της Γουχάν, οι οποίοι παρουσιάζουν τα ευρήματα στην αμερικανική ιατρική επιθεώρηη JAMA Network Open», πραγματοποίησαν δειγματοληπτικά τεστ αντισωμάτων σε 35.040 άτομα άνω των 18 ετών μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου.
Κανένας συμμετέχων δεν είχε μόνο αντισώματα IgΜ, ενώ το 3,2% είχαν αντισώματα IgG. Μόνο το 0,7% είχαν και τα δύο είδη αντισωμάτων. Το 3,9% είχαν το ένα από τα δύο είδη αντισωμάτων, με το ποσοστό να είναι μεγαλύτερο στους κατοίκους των αστικών περιοχών (4,4%) έναντι των προαστίων και της επαρχίας (2,9%). Περισσότερες γυναίκες είχαν αντισώματα (4,4%) έναντι των ανδρών (3,3%), ενώ το ποσοστό αντισωμάτων αυξανόταν με την ηλικία και στα άτομα άνω των 60 ετών έφθανε το 9,2%.
Οι ερευνητές επίσης ανέφεραν ότι, όπως φαίνεται και από το ποσοστό των κατοίκων με αντισώματα, ο αριθμός των πραγματικών κρουσμάτων εκτιμάται ότι είναι αρκετά μεγαλύτερος από τα διαγνωσμένα μέσω μοριακών τεστ.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας