
Spiegel : Ο Ερντογάν στέλνει Σύρους μισθοφόρους στο Ναγκόρνο Καραμπάχ
Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στρατολογεί Σύρους ισλαμιστές στη Βόρεια Συρία και τους στέλνει στον Καύκασο για να πολεμήσουν στο πλευρό του Αζερμπαϊτζάν.
Η τουρκική κυβέρνηση υποστηρίζει πως δεν επεμβαίνει στις συγκρούσεις που μαίνονται στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν, ωστόσο έρευνα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, δείχνει ότι ο πρόεδρος Ερντογάν στέλνει μισθοφόρους στην περιοχή με μισθό 1.000 ευρώ το μήνα.
Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στρατολογεί Σύρους ισλαμιστές στη Βόρεια Συρία και τους στέλνει στον Καύκασο για να πολεμήσουν στο πλευρό του Αζερμπαϊτζάν.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Τουρκία έχει ήδη στείλει τουλάχιστον 1.000 Σύρους μαχητές και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην περιοχή. Σημειώνει ότι αρκετοί Σύροι δήλωσαν ξεχωριστά ότι πολεμούν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ για λογαριασμό της Άγκυρας.
Σύμφωνα με τον διοικητή τους έχουν χαθεί 60 άτομα, ενώ ο μισθός τους είναι 1.000 ευρώ το μήνα.
Σύμφωνα με μαρτυρίες στο Spiegel, μερικοί από τους μαχητές στρατολογούνται στα στρατόπεδα προσφύγων στη βόρεια Συρία. Μεταφέρονται από τα σύνορα στην τουρκική πόλη Γκαζιαντέπ και από εκεί με αεροπλάνο στο Αζερμπαϊτζάν, μέσω Άγκυρας και Κωνσταντινούπολης.
- Ένα «παγόβουνο» στην εστία της Μπάγερν
- Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Κρούσμα μηνιγγίτιδας στο ΑΠΘ – Στη ΜΕΘ 19χρονος φοιτητής, ιχνηλατούνται οι επαφές του
- Μενίδι: Η στιγμή της φονικής παράσυρσης της ηλικιωμένης από φορτηγό
- Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης – Κατασχέθηκαν ναρκωτικά αξίας 2,5 εκατ. ευρώ
- Νέες, «τρομακτικές» φωτογραφίες του Μάικλ Τζάκσον με ανήλικους
- Πρωτόγνωρα τοπία, προσκρούσεις μετεωριτών και μια απόκοσμη έκλειψη – Τι είδαν οι αστροναύτες του Artemis II







