Spiegel : Ο Ερντογάν στέλνει Σύρους μισθοφόρους στο Ναγκόρνο Καραμπάχ
Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στρατολογεί Σύρους ισλαμιστές στη Βόρεια Συρία και τους στέλνει στον Καύκασο για να πολεμήσουν στο πλευρό του Αζερμπαϊτζάν.
Η τουρκική κυβέρνηση υποστηρίζει πως δεν επεμβαίνει στις συγκρούσεις που μαίνονται στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν, ωστόσο έρευνα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, δείχνει ότι ο πρόεδρος Ερντογάν στέλνει μισθοφόρους στην περιοχή με μισθό 1.000 ευρώ το μήνα.
Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στρατολογεί Σύρους ισλαμιστές στη Βόρεια Συρία και τους στέλνει στον Καύκασο για να πολεμήσουν στο πλευρό του Αζερμπαϊτζάν.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Τουρκία έχει ήδη στείλει τουλάχιστον 1.000 Σύρους μαχητές και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην περιοχή. Σημειώνει ότι αρκετοί Σύροι δήλωσαν ξεχωριστά ότι πολεμούν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ για λογαριασμό της Άγκυρας.
Σύμφωνα με τον διοικητή τους έχουν χαθεί 60 άτομα, ενώ ο μισθός τους είναι 1.000 ευρώ το μήνα.
Σύμφωνα με μαρτυρίες στο Spiegel, μερικοί από τους μαχητές στρατολογούνται στα στρατόπεδα προσφύγων στη βόρεια Συρία. Μεταφέρονται από τα σύνορα στην τουρκική πόλη Γκαζιαντέπ και από εκεί με αεροπλάνο στο Αζερμπαϊτζάν, μέσω Άγκυρας και Κωνσταντινούπολης.
- Ιράν: Το πετρέλαιο άγγιξε ξανά τα 100 δολάρια το βαρέλι – Οι πρώτες αντιδράσεις στις ασιατικές αγορές
- Το Ιράν είναι «κοντά στην ήττα», δηλώνει ο Τραμπ, αλλά «αυτό δεν πάει να πει ότι θα σταματήσουμε αμέσως»
- Ιράκ: Χτυπήθηκαν 2 δεξαμενόπλοια – Σκοτώθηκε ναυτικός – Ερευνες για αγνοουμένους
- Πετρέλαιο: Νέα αλματώδης αύξηση της τιμής του WTI παρά την παρέμβαση των ΗΠΑ
- Ιράν: 172 εκατ. βαρέλια πετρελαίου από τα στρατηγικά τους αποθέματα αποδεσμεύουν οι ΗΠΑ
- Ιράν: «Συντονισμένη επίθεση» με τη Χεζμπολά κατά του Ισραήλ «με πυραύλους και drones»
