Ραντεβού στις 5 Οκτωβρίου: Ανακοίνωση από την Άγκυρα για τη συμφωνία στο ΝΑΤΟ
«Η επόμενη συνάντηση, όπου θα συζητηθούν οι τεχνικές λεπτομέρειες του συντονισμού για την ασφαλή λειτουργία των μονάδων στην Ανατολική Μεσόγειο, προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στην έδρα του ΝΑΤΟ στις 5 Οκτωβρίου 2020»
Ανακοίνωση σχετικά με τη δημιουργία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ μηχανισμού αποτροπής σύγκρουσης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο έδωσε στη δημοσιότητα το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.
Σε αυτή γίνεται αναφορά στην επικοινωνία που είχαν το προηγούμενο διάστημα ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον γενικό γραμματέα της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, για τις συναντήσεις των στρατιωτικών αντιπροσωπειών των δύο χωρών αναφορικά με τους τρόπους αποτροπής σύγκρουσης.
«Σε αυτό το πλαίσιο, οι στρατιωτικές επιτροπές της Τουρκίας και της Ελλάδας κατόπιν συναντήσεων τους, στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ, κατέληξαν σε συναντίληψη στις «γενικές αρχές» αναφέρεται στο κείμενο του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.
Προστίθεται δε, ότι «η επόμενη συνάντηση, όπου θα συζητηθούν οι τεχνικές λεπτομέρειες του συντονισμού για την ασφαλή λειτουργία των μονάδων στην Ανατολική Μεσόγειο, προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στην έδρα του ΝΑΤΟ στις 5 Οκτωβρίου 2020».
- Ανοιχτά καταστήματα την Κυριακή – Το ωράριο λειτουργίας έως την Τετάρτη
- Συνελήφθη ο τράπερ Ivan Greko – Αγνόησε την αποφυλάκιση με κατ’ οίκον περιορισμό και οι άλλες «αμαρτίες»
- Αγρότης με δεσμευμένο λογαριασμό: «Δεν έχω ούτε ένα ευρώ» – H κυβέρνηση «λειτουργεί με πρακτικές Βόρειας Κορέας»
- Η Ρωσία στοχεύει να στρατολογήσει πάνω από 400.000 στρατιώτες το 2026
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 28.12.2025]
- Μπαλωθιές στο Ηράκλειο: Αδέσποτη σφαίρα κατέληξε σε διπλανό σπίτι

