
Βρετανία : Η Βουλή ενέκρινε τη μονομερή αναθεώρηση της συμφωνίας Brexit με την ΕΕ
Η Βουλή των Κοινοτήτων ενέκρινε απόψε το νομοσχέδιο για την Εσωτερική Αγορά, που δίνει στην κυβέρνηση της Βρετανίας το δικαίωμα να αναθεωρήσει μονομερώς τη Συμφωνία Αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ενωση
Η Βουλή των Κοινοτήτων ενέκρινε απόψε το νομοσχέδιο για την Εσωτερική Αγορά, που δίνει στην κυβέρνηση το δικαίωμα να αναθεωρήσει μονομερώς τη Συμφωνία Αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ενωση, παρά την απειλή των Βρυξελλών ότι θα προσφύγει στα δικαστήρια αλλά και τις διαφωνίες μελών του συντηρητικού κόμματος.
Στη Βουλή των Λόρδων
Ο Νόμος περί Εσωτερικής Αγοράς, που υπουργοί της κυβέρνησης έχουν παραδεχτεί ότι παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, εγκρίθηκε με 340 ψήφους υπέρ και 256 κατά. Στην επόμενη φάση, θα συζητηθεί από τη Βουλή των Λόρδων.
Το «πράσινο φως» από τη Βουλή δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένου ότι ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον διαθέτει συντριπτική πλειοψηφία στο Σώμα αυτό, παρά τις επικρίσεις που δέχτηκε από πέντε πρώην πρωθυπουργούς και ορισμένα στελέχη των Συντηρητικών.
Για να κατευνάσει τις ανησυχίες τους, η κυβέρνηση δέχτηκε να προσθέσει τροπολογία με την οποία παραχωρείται στο Κοινοβούλιο η δυνατότητα να εγκρίνει αν θα εφαρμοστούν οι πιο αμφιλεγόμενες διατάξεις του νομοσχεδίου αυτού.
Η Βόρεια Ιρλανδία
Το κείμενο αναθεωρεί ορισμένους όρους της Συμφωνίας Αποχώρησης που αφορούν τη Βόρεια Ιρλανδία και είχαν τεθεί προκειμένου να μην υπάρξει επιστροφή σε «σκληρό σύνορο» με τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας.
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον δήλωνε ότι ο στόχος ήταν να διαφυλαχθεί η εδαφική ακεραιότητα του Ηνωμένου Βασιλείου και να διασφαλιστούν οι ελεύθερες εμπορικές συναλλαγές μεταξύ της Μεγάλης Βρετανίας και της Βόρειας Ιρλανδίας.
Πηγή: ΑΠΕ
- Γάλλος μεγιστάνας της μόδας αποχωρεί από τον οίκο της Βικτόρια Μπέκαμ καθώς οι ζημίες αυξάνονται
- Ποιες υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ δεν είναι προσωρινά διαθέσιμες
- ΔΥΠΑ: Λήγει στις 15 Απριλίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τη δράση απασχόλησης ανέργων
- Διακοπές πρόσβασης στο ίντερνετ από κινητό στη Ρωσία – «Είναι προσωρινές», λέει το Κρεμλίνο
- Διαιτησία: Η UEFA που στηρίζει αλλά δεν ορίζει!
- Ο Ρόμπεν προειδοποιεί την Μπάγερν – «Μην ξεχνάτε, αντίπαλος είναι η Ρεάλ»









