Βρετανία : Πιθανό ένα δεύτερο πανεθνικό lockdown, λέει ο υπουργός Υγείας
«Αν όλοι τηρήσουν τους κανόνες τότε μπορούμε να αποφύγουμε κι άλλες καραντίνες σε πανεθνικό επίπεδο, αλλά εμείς βεβαίως θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να αναλάβουμε δράση αν αυτό είναι απαραίτητο να γίνει», δήλωσε ο Χάνκοκ στο BBC
Ένα δεύτερο lockdown σε όλη τη χώρα είναι ένα πιθανό βήμα για να αναχαιτιστεί η διασπορά του νέου κοροναϊού στη Βρετανία, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας Ματ Χάνκοκ, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν είναι αυτό που θέλει να γίνει.
«Αν όλοι τηρήσουν τους κανόνες τότε μπορούμε να αποφύγουμε κι άλλες καραντίνες σε πανεθνικό επίπεδο, αλλά εμείς βεβαίως θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να αναλάβουμε δράση αν αυτό είναι απαραίτητο να γίνει», δήλωσε ο Χάνκοκ στο BBC.
«Δεν το αποκλείω», αλλά «δεν θέλω να το δω» να γίνεται, πρόσθεσε αναφερόμενος στο lockdown στις δηλώσεις του προς το ίδιο δίκτυο.
Σε δηλώσεις που έκανε νωρίτερα σήμερα στο Sky News ο Χάνκοκ προειδοποίησε τους Βρετανούς, λέγοντας ότι «το έθνος βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο και έχουμε μία επιλογή».
«Η επιλογή αυτή είναι είτε όλοι ακολουθούν τους κανόνες (…) είτε θα χρειαστεί να λάβουμε κι άλλα μέτρα», υπογράμμισε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΣΥΡΙΖΑ: Τέσσερις τροπολογίες για την πάταξη της ακρίβειας – «Απροθυμία Μητσοτάκη να συγκρουστεί με τα καρτέλ»
- Οι 10 πιο ευτυχισμένες χώρες για το 2026 – Οι 5 πιο δυστυχισμένες και η θέση της Ελλάδας
- ΚΚΕ εναντίον Δένδια: Κυνική ομολογία του «υπουργού της κουλτούρας των φερέτρων» για ελληνική εμπλοκή στον πόλεμο
- Κλέλια Ανδριολάτου: Τι λέει για το πάρτι του Έλτον Τζον όπου διασκέδασε
- Μια πάντα αστάθμητη δομή
- Νέες ασφαλτοστρώσεις στην Α’ Δημοτική Κοινότητα από τον Δήμο Πειραιά



