
Πυρκαγιά στους Αμπελόκηπους : Γυναίκα ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της – Επιχείρηση απεγκλωβισμού
Γυναίκα χωρίς τις αισθήσεις της και με σοβαρά εγκαύματα ανασύρθηκε μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει νωρίτερα σε πολυκατοικία στους Αμπελόκηπους της Αθήνας, προκαλώντας μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό ενοίκων από τα διαμερίσματά τους.
Γυναίκα χωρίς τις αισθήσεις της και με σοβαρά εγκαύματα ανασύρθηκε μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει νωρίτερα σε πολυκατοικία στους Αμπελόκηπους της Αθήνας, προκαλώντας μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό ενοίκων από τα διαμερίσματά τους.
Με αναπνευστικά
Από το ίδιο διαμέρισμα, από το οποίο ανασύρθηκε η γυναίκα χωρίς τις αισθήσεις της, απεγκλωβίστηκε άλλη μια γυναίκα με αναπνευστικά προβλήματα.
Ολα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 03.00 όταν ξέσπασε η πυρκαγιά στο ισόγειο διαμέρισμα εξαώροφης πολυκατοικίας επί της λεωφόρου Κηφισίας, στο ύψος των Αμπελοκήπων.
Εξαιτίας του πυκνού καπνού οι ένοικοι εγκλωβίστηκαν στα διαμερίσματά τους καθώς δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το κλιμακοστάσιο για να βγουν από το κτίριο.
Επιχείρηση απεγκλωβισμού
Στο σημείο έσπευσε ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής με 21 πυροσβέστες και 7 οχήματα, και ρίχτηκε στη μάχη της κατάσβεσης, αλλά και του απεγκλωβισμού των ενοίκων.
Αρχικά, έγινε προσπάθεια να κατέβουν από κλιμακοφόρα οχήματα αλλά λόγω των ηλεκτρικών καλωδίων μπροστά από το κτίριο δεν ήταν δυνατή η χρησιμοποίησή τους.
Εντέλει, με τη βοήθεια των πυροσβεστών μπόρεσαν να κατεβούν από το κλιμακοστάσιο.
Τα αίτια της πυρκαγιάς ερευνώνται από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής.
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Πύραυλοι παντού αν μας επιτεθούν
- ΕΣΥ: Νοσηλεύτρια στο ΤΕΠ Ρεθύμνου εξηγεί γιατί παραιτήθηκε μετά από 20 χρόνια
- Γιορτή σήμερα 5 Μαΐου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Έβερτον – Μάντσεστερ Σίτι 3-3: Δεν κέρδισε, αλλά έφυγε χαρούμενη σε απίθανο ματς
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 05.05.2026]
- Fitch: Μπαίνει στο «μικροσκόπιό» της η ελληνική οικονομία



