
Λευκορωσία : Η Τιχανόφσκαγια καλεί την ΕΕ να απορρίψει το αποτέλεσμα των εκλογών
Η επικεφαλής της αντιπολίτευσης στη Λευκορωσία Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια ζήτησε σήμερα από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να μην αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών που διεξήχθησαν στη χώρα της.
Η επικεφαλής της αντιπολίτευσης στη Λευκορωσία Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια ζήτησε σήμερα από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να μην αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών που διεξήχθησαν στη χώρα της, οι οποίες σύμφωνα με την ίδια αμαυρώθηκαν από νοθεία, καλώντας παράλληλα τις ευρωπαϊκές χώρες να σεβαστούν την επιλογή του λευκορωσικού λαού.
Η Τσιχανόφσκαγια, που έχει καταφύγει στη Λιθουανία μετά τις εκλογές της 9ης Αυγούστου, απηύθυνε το μήνυμα αυτό προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο μέσω βίντεο.
«Σας ζητώ να μην αναγνωρίσετε αυτές τις δόλιες εκλογές. Ο (Λευκορώσος πρόεδρος Αλεξάντρ) Λουκασένκο έχασε κάθε νομιμότητα στα μάτια του έθνους μας και του κόσμου», τόνισε στα αγγλικά στο μήνυμά της το οποίο αναρτήθηκε στο YouTube.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Συνελήφθη στο Νέο Κόσμο ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών
- Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Οικονομολόγοι ζητούν την επιβολή φόρου στα απροσδόκητα κέρδη των εταιρειών ενέργειας
- Χρηματοδότηση 7.955.000€ για την ανέγερση Καλλιτεχνικού Σχολείου στην Έδεσσα
- Αυτοκίνητο έκανε βουτιά στο λιμάνι του Πειραιά – Στο νοσοκομείο ο οδηγός
- Πέρκα: Απαξίωση του Συντάγματος, θεσμική εκτροπή και ευτελισμός
- Οι διαιτητές του Παναθηναϊκός – Εφές







