Χανιά: Σε ύφεση μετά από τρεις μέρες η φωτιά
Οι δυνάμεις πυρόσβεσης κατάφεραν να περιορίσουν σήμερα τα ενεργά μέτωπα, ωστόσο παραμένουν στην περιοχή και ενεργούν για την αποτροπή αναζωπύρωσης εστιών φωτιάς.
Σε ύφεση, μετά από προσπάθειες τριών ημερών, βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί της Τετάρτης στον νοτιοδυτικό τμήμα του δήμου Κανδάνου-Σελίνου.
Στην περιοχή κάτω από δυσμενείς καιρικές συνθήκες λόγω των ισχυρών ανέμων επιχείρησαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που ενισχύθηκαν από εναέρια μέσα.
Οι δυνάμεις πυρόσβεσης κατάφεραν να περιορίσουν σήμερα τα ενεργά μέτωπα, ωστόσο παραμένουν στην περιοχή και ενεργούν για την αποτροπή αναζωπύρωσης εστιών φωτιάς.
Η πυρκαγιά αποτέφρωσε χορτολιβαδικές, δασικές εκτάσεις και καλλιέργειες, ωστόσο ακριβής αποτίμηση θα υπάρχει όταν τεθεί υπό πλήρη έλεγχο
Στο έργο της κατάσβεσης, συμμετείχαν 100 πυροσβέστες από όλη την Κρήτη και 77 άτομα σε πεζοπόρα τμήματα, 38 υδροφόρα οχήματα, 15 βοηθητικά, δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη «καναντέρ», μηχανήματα δήμων και ιδιωτών καθώς και εθελοντές.
Για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς τέθηκε σε γενική επιφυλακή το σύνολο των πυροσβεστικών υπηρεσιών του νησιού.
Πηγή: ΑΜΠΕ
- Νέα Αριστερά για συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν: Επικίνδυνες πρακτικές και δηλώσεις που αμφισβητούν το Διεθνές Δίκαιο
- Το φλουρί του ΠΑΣΟΚ στην… αλλαγή
- Ρεκόρ για φέτος ο Τεντόγλου στο Βελιγράδι – Πρώτος στο μήκος ο Σαραμπογιούκοβ
- Λαζόπουλος: «Ο Ερντογάν υποδέχεται τον Μητσοτάκη στη Γαλάζια Πατρίδα που ονειρεύεται» – Το σχόλιο για Σαμαρά και Καραμανλή
- «Απειλή ξένης λογοκρισίας»: Οι ΗΠΑ κατηγορούν την ΕΕ για ψηφιακό περιορισμό της ελευθερίας του λόγου
- Λάκης Λαζόπουλος: Διεφθαρμένη χώρα σημαίνει διεφθαρμένη κυβέρνηση, σημαίνει πολλοί διεφθαρμένοι υπουργοί

