Μαίνεται η πυρκαγιά στα Κύθηρα: Ενισχύονται οι δυνάμεις της πυροσβεστικής
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο, αλλά διάσπαρτες εστίες, σε έκταση με χαμηλή βλάστηση και πουρνάρια
Ενισχύσεις σε πεζοπόρα τμήματα έχουν σταλεί στην πυρκαγιά στα Κύθηρα, η οποία ωστόσο, δεν προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία αυτή τη στιγμή.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο, αλλά διάσπαρτες εστίες, σε έκταση με χαμηλή βλάστηση και πουρνάρια. Νωρίτερα η πυρκαγιά πλησίασε τα πρώτα σπίτια της Αγίας Πελαγίας και ο επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων ζήτησε να απομακρυνθούν προληπτικά οι κάτοικοι, αλλά σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση δεν χρειάστηκε, καθώς η πυρκαγιά κατευθύνθηκε προς την θάλασσα.
Οι εστίες που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή αντιμετωπίζονται από τις δυνάμεις πυρόσβεσης, ωστόσο, επειδή πλησιάζει το βράδυ και θα αποχωρήσουν τα εναέρια μέσα, με εντολή του αρχηγού του Π.Σ. εστάλη ένα πεζοπόρο τμήμα 20 ατόμων από την πρώτη ΕΜΑΚ, με το αεροσκάφος της Πολιτικής Προστασίας από την Αθήνα, ενώ άλλα 10 άτομα πέρασαν στα Κύθηρα, με σκάφος του Λιμενικού, από την Νεάπολη Λακωνίας, ώστε να μην ξεφύγει η πυρκαγιά κατά την διάρκεια της νύχτας.
Έτσι, αυτή την ώρα επιχειρούν συνολικά 96 πυροσβέστες με 18 οχήματα, εθελοντές πυροσβέστες, ενώ ακόμα κάνουν ρήψεις νερού τρία ελικόπτερα.
Πηγή: ΑΜΠΕ
- Εύκολα και γρήγορα: Τρεις διατάσεις που «ξεκλειδώνουν» μυαλό και σώμα
- Τι αλλάζει με τα πρόστιμα για όσους δεν πληρώσουν έγκαιρα τα τέλη κυκλοφορίας
- Τεχνητή Νοημοσύνη: «Βλέπει» φτωχά και πλούσια έθνη;
- Μείωση 40% των νοσοκομειακών λοιμώξεων απέτρεψε 17.000 μέρες νοσηλείας επιπλοκών
- Συνταγή: Τονοσαλάτα με καστανό ρύζι, ρόδι, σταφίδα & λαχανικά
- Πόσο Τραμπ μπορεί να αντέξει η Ευρώπη;





