Ιταλία : Ασθενής έχει βγει 15 φορές θετικός στον κοροναϊό
Οι Ιταλοί γιατροί χαρακτηρίζουν την περίπτωσή του ως «μία στο εκατομμύριο», καθώς ο άνδρας που κόλλησε κοροναϊό τον Απρίλιο δεν λέει να γίνει καλά.
Μια εξαιρετικά σπάνια περίπτωση κοροναϊού έχει καταγραφεί στην Ιταλία, καθώς ένας ασθενής έχει βρεθεί 15 φορές θετικός στον κοροναϊό.
Ο 49χρονος Μίλκο Μιέλες, μηχανικός με καταγωγή από το Εκουαδόρ, έχει αποχωριστεί την οικογένειά του από τις 17 Απρίλη λόγω του COVID-19.
Αφού παρέμεινε στο νοσοκομείο San Gerardo στην Μόντσα της Ιταλίας, μεταφέρθηκε και σε άλλα ιατρικά κέντρα για να καταλήξει από τις 27 Ιούνη στο ιατρικό κέντρο του Ερυθρού Σταυρού στο Λινάτε, κοντά στο Μιλάνο.
Κι ενώ πλέον δεν έχει συμπτώματα, δεν λέει να ξεφορτωθεί τον κοροναϊό, καθώς εξακολουθεί και βγαίνει θετικός στα μοριακά τεστ (PCR). Γι’ αυτόν τον λόγο δεν μπορεί να φύγει από το νοσοκομείο όπου βρίσκεται σε καραντίνα καθώς, για να μην μεταδώσει και σε άλλους τον ιό.
Καταρρακωμένος ο ασθενής
Οι Ιταλοί γιατροί χαρακτηρίζουν την περίπτωσή του ως «μία στο εκατομμύριο», ενώ το ηθικό του άτυχου 49χρονου είναι καταρρακωμένο.
Όπως εξομολογείται, πολλά βράδια κλαίει και έχει καταρρεύσει ψυχολογικά, καθώς παραμένει δέσμιος του ιού.
«Βλέπω τους άλλους να φεύγουν, αλλά εγώ παραμένω εδώ. Είμαι ασυμπτωματικός, αλλά ο κοροναϊός δεν λέει να φύγει, έχει ήδη γίνει φίλος μου» λέει με πικρό χιούμορ, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «Il Corriere Della Sera».
«Όνειρό μου παραμένει να αγκαλιάσω σύντομα τη γυναίκα μου και τα δύο παιδιά του» λέει συγκινημένος ο 49χρονος.
Πάντως, ο Μίλκο βρήκε μια δεύτερη οικογένεια στο ιατρικό κέντρο του Ερυθρού Σταυρού.
«Ο χρόνος περνάει αργά εδώ πέρα. Το πρωί περπατάω πέντε χιλιόμετρα στον κήπο, πάντα μόνος μου… Διαβάζω τα νέα στο κινητό μου, βλέπω τηλεόραση, μιλάω με τη γυναίκα μου με βιντεοκλήση. Έχω να δω αυτήν και τα παιδιά μου τρεις μήνες», αναφέρει ο άνδρας περιγράφοντας την καθημερινότητά του.
- Έτσι η φύση επηρεάζει μυαλό και σώμα
- Έρχεται νέο κύμα ανατιμήσεων μετά το Πάσχα στα σούπερ μάρκετ
- Νέες απειλές Τραμπ: «Μπορεί να περάσουμε από την Κούβα αφού τελειώσουμε με το Ιράν»
- Πλοίο διέσχισε τα Στενά του Ορμούζ παρά τον ναυτικό αποκλεισμό των ΗΠΑ – «Προκαταρκτικές συνομιλίες» Λιβάνου και Ισραήλ
- Μία ασθενής, τρία θανατηφόρα αυτοάνοσα – Κυτταρική θεραπεία CAR-T δείχνει να κάνει θαύματα
- Συνταγή: Τάρτα με σπανάκι
- Ο νόμος του Ισραήλ για τη θανατική ποινή Παλαιστινίων δεν έχει να κάνει με την δικαιοσύνη, αλλά με τον εθνικισμό
- Φόβοι για νέο ανοδικό ράλι στις τιμές των καυσίμων – «Κάηκε» με ένα γέμισμα το Fuel Pass
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442